Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Selçuk’un Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlamaları Coşkuyla Başladı

Selçuk’un Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlamaları Coşkuyla Başladı

Selçuk’un kurtuluşunun 102. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen 54. Kültür Sanat ve Yaşam Festivali EFEST, renkli korteji ve çeşitli etkinlikleriyle başladı. Festivalin açılışında halk oyunları, dans performansları ve konserler yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Selçuk’un Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlamaları Coşkuyla Başladı
KAYNAK: İHA

Selçuk’un kurtuluşunun 102. yılı kutlamaları, geleneksel 54. Kültür Sanat ve Yaşam Festivali EFEST kapsamında büyük bir coşku ve renkli bir kortejle başladı. Korteje, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencileri, Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Modern Dans Ekibi, Gençlik Bandosu ve daha birçok grup katıldı. Kortej, pazar yerinde sona ererken, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile törenler devam etti. Katılımcılar, Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin Üsküp Yöresi halk oyunları gösterisini ve modern dans ekibinin performansını izledi.

Kitapseverler Celsus Kitap Günleri’nde buluştu

Festivalin bir diğer önemli etkinliği, Celsus Kitap Günleri oldu. Etkinlikte birçok yayınevi kitapseverlerle buluştu. Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen söyleşi ise dikkat çekiciydi. Gazeteci Yazar Duygu Özsüphandağ Yayman ve Murat Şahin, “Hepsi Hikaye” başlığı altında yazma kavramı ve edebiyatın hayat ile ilişkisi üzerine konuşmalar yaptı. Söyleşinin ardından yazarlar kitaplarını imzaladı. Aynı zamanda İstasyon Meydanı’nda kurulan stantlarda yayınevleri okurlarla bir araya geldi.

Çocuklar için eğlence alanları kuruldu

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da çocuklar için özel eğlence alanları kuruldu. Atatürk Anıtı arkasında yer alan Çocuk Eğlence Parkı çocukların en sevdiği noktalar arasında yer aldı. Minikler burada doyasıya eğlenirken, festival alanı adeta bir çocuk cennetine dönüştü.

“Şarkılarınız bizlerle olmaya devam etsin”

Festivalin ilk gecesinde Pazar Yeri Ana Sahne’de ünlü sanatçı OZBİ sahne aldı. Sahneye çıkarak OZBİ’ye teşekkür eden Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, Selçuk’un kurtuluşunun 102. yılı şerefine sanatçıya teşekkürlerini iletti ve şu sözleri ekledi: “Müziğiniz hiç susmasın, şarkılarınız bizlerle olmaya devam etsin. Selçuk bir kadın kentidir ve Artemis heykelini, tüm Efes Selçuklular adına size takdim ediyorum.”

“Selçuklular çok şanslısınız”

Sanatçı OZBİ, konserin ardından yaptığı konuşmada Selçukluların şanslı olduğunu vurguladı. “Kadınların yönettiği şehirler gerçekten çok güzel oluyor. Selçuklular, kendiniz için alkış isteyin. İyi ki böyle güzel insanları seçiyorsunuz” diyerek coşkulu kalabalığa seslendi. Festivalin ilk gecesi OZBİ’nin enerjik performansıyla geç saatlere kadar sürdü.

EFEST 2024, 7-8 Eylül tarihlerinde birbirinden farklı etkinliklerle devam edecek ve Selçuk halkına unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı'nda tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı'nda tüzük değişikliği kabul edildi