Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi eserleri restore ederek kültürel mirası geleceğe taşıma çalışmalarına bir yenisini ekledi. Selimiye Mahallesi'nde bulunan ve 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen Köymen ailesine ait Selimiye Konak, titiz bir restorasyon sürecinin ardından halkın beğenisine sunuldu.
Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) desteğiyle gerçekleştirilen restore çalışmaları, Altınordu ilçesine önemli bir kültür ve sanat merkezi kazandırdı. 512 metrekarelik arsada 172 metrekarelik kapalı alan üzerine 3 kat olarak inşa edilen Selimiye Konak, Ordu'nun tarihi ve kültürel mirasının tipik bir örneğini temsil ediyor.
Köklü Bir Geçmişin Yeniden Hayat Bulması
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, restorasyonun tamamlanmasıyla ilgili olarak, "Belediyeler sadece yol ve alt yapı yapmazlar. Üst yapıda kültür ve sanat faaliyetleridir. Bu çalışmalar hem geçmişiyle birleştiriyor hem de gelecek için projeksiyon yapılmasını sağlıyor." dedi. Başkan Güler, Selimiye Konak'ın 19. yüzyılda Köymen ailesi tarafından inşa edildiğini ve şimdi ise modern bir kültür merkezi olarak hizmet vereceğini belirtti.
Sanatın Yeni Adresi: Selimiye Konak
Açılış programında konuşan Başkan Güler, "Burada göz nuru var, tarihin değerleri var. Bunları bir mücevher hassasiyetiyle işledik ve bu güzel eser ortaya çıktı. Hayırlı olsun diyerek emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burası yeni sanatkarların doğacağı bir kültür merkezi olacak." ifadelerini kullandı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi ev, konak ve diğer önemli yapıları restore ederek şehrin kültürel zenginliğini koruma ve gelecek nesillere aktarma çabalarını sürdürüyor. Selimiye Konak, şehrin kültürel mirasına yapılan önemli bir katkı olarak dikkat çekiyor.