Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Mersin Mut’ta 29. İncir Festivali kutlandı

Mersin Mut’ta 29. İncir Festivali kutlandı

Mersin’in Mut ilçesi Dereköy Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen 29. İncir Festivali, bu yıl büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Mut’ta 29. İncir Festivali kutlandı
KAYNAK: İHA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut Belediyesi ve Mut Dereköy Kültür Turizm Derneği işbirliğinde düzenlenen 29. İncir Festivali, Mut Dereköy İlköğretim Okulu Bahçesi’nde yapıldı. Festival, yarışmalar, dinletiler ve konserlere ev sahipliği yaptı.

A W269593 02 Result

Festivalin açılışında Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, Mut'un tarımsal zenginliğine ve özellikle Mut beyazı olarak bilinen incirin önemine değindi. Ayrancı, 'İncirimizi 4 bin 500 dekar alanda üretiyoruz. Bu sene 4 bin 200 ton hedefliyorduk, ancak verim düşük. Geçmişte 10 bin ton üretim gerçekleştirdik. Amacımız, bu üründen elde edilen geliri artırmak ve coğrafi işaret almak.' dedi.

A W269593 03 Result

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan ise, 'Akdeniz Bölgesi’nde mikro klima özelliği taşıyan ilçemizde, kaliteli tarımsal ürünler üretiliyor. Tarım sektörü zorlu bir sektör ve bu sektörde elde edilen kazancın kutsal olduğuna inanıyorum.' şeklinde konuştu.

Mut Dereköy Mahalle Muhtarı Bülent Yüksel, festivalin önemine vurgu yaparak, '5-6 yıl önce Dere Köyü ve Mut’un incirleri bilinmiyordu. Bugün, Dere Köyü incirleri ülkemizin en değerli meyvelerinden biri haline geldi. İncirlerimiz şimdi 90-100 lira gibi fiyatlarla satılıyor.' dedi. Ayrıca, incirin markalaşması gerektiğine dikkat çekti.

A W269593 07 Result

Festival Etkinlikleri

Açılış konuşmalarının ardından festival, halk oyunları gösterisi, incir yeme yarışması, öğle yemeği, bilgi yarışması, en iyi incir üreticisi seçimi ve incir güzeli seçimi gibi etkinliklerle devam etti. Akşam bölümünde ise, yöresel sanatçıların konseri ile festival sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2023 model Fiat marka otomobil

İcradan satılık 2023 model Fiat marka otomobil