Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Manisa'nın Sardes Antik Kenti Perseid Meteor Yağmuruyla Işıldadı

Manisa'nın Sardes Antik Kenti Perseid Meteor Yağmuruyla Işıldadı

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan tarihi Sardes Antik Kenti, Perseid meteor yağmurunun etkisiyle eşsiz bir görsel şölen sundu. Her yıl ağustos ayında gerçekleşen bu gökyüzü olayı, 5000 yıllık tarihi mekânda büyüleyici manzaralar oluşturdu. Detaylar ve görseller, İhlas Haber Ajansı tarafından timelapse tekniğiyle kaydedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manisa'nın Sardes Antik Kenti Perseid Meteor Yağmuruyla Işıldadı
KAYNAK: İHA

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti, her yıl ağustos ayında gözlemlenen Perseid meteor yağmuru ile büyüleyici bir görsel şölen sundu. 5000 yıllık geçmişiyle tarihe tanıklık eden bu antik kent, hem Lidya Krallığına başkentlik yapmış hem de Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir merkez olarak biliniyor. Bu yıl Perseid meteor yağmurunun zirveye ulaştığı gecede, Sardes'in karanlık gökyüzü, meteor yağmuru sayesinde adeta bir yıldız denizine dönüştü.

A W265089 01

Perseid meteor yağmuru nedir?

Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının Dünya atmosferine bıraktığı partiküller, her yıl ağustos ayında Perseid meteor yağmurunu oluşturuyor. Bu doğal fenomen, gökyüzünde görünür saçılma noktası olarak adlandırılan Perseus Takımyıldızı'ndan ismini alıyor. Perseid yağmuru, gökyüzünde hareket eden meteorların iz bıraktığı bu dönemde, ışık kirliliğinden uzak bölgelerde daha net gözlemlenebiliyor.

A W265089 03

Artemis Tapınağı ve Gymnasium'un gökyüzü buluşması

Sardes Antik Kenti'nde yer alan Artemis Tapınağı ve Gymnasium, gökyüzündeki bu olağanüstü olayla birleşerek özel bir atmosfer sundu. Şehir merkezinin ışıklarından uzak olması, astrofotoğraf meraklılarının bu bölgeyi tercih etmesinin başlıca nedenlerinden biri. İhlas Haber Ajansı'nın timelapse tekniğiyle çektiği görüntüler, yüzlerce meteorun karanlık gökyüzünde yarattığı etkiyi gözler önüne serdi. Bu masalsı görüntüler, hem antik kent hem de Perseid meteor yağmurunun muazzam birleşimini yansıtıyor.

A W265089 04A W265089 05A W265089 06A W265089 07

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur-Fethiye karayolunda sürücü uyudu: 4 yaralı

Burdur-Fethiye karayolunda sürücü uyudu: 4 yaralı