Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Koreli Sanatçılar Mersin'de Tarihi Gazete Kupürleriyle Duygusal Anlar Yaşadı

Koreli Sanatçılar Mersin'de Tarihi Gazete Kupürleriyle Duygusal Anlar Yaşadı

Koreli sanatçılar, Mersin'deki uluslararası sanat çalıştayında Türkiye'nin tarihi izlerini keşfederken duygusal anlar yaşadılar. DETAYLAR...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koreli Sanatçılar Mersin'de Tarihi Gazete Kupürleriyle Duygusal Anlar Yaşadı
KAYNAK: İHA

Toros Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılmak üzere Mersin'e gelen Koreli sanatçılar, İl Halk Kütüphanesi'nde Kore Savaşı'na dair gazete kupürlerini görünce duygusal bir yolculuğa çıktılar.

A W162530 03

Uluslararası Sanat Çalıştayı

Mersin'e farklı ülkelerden gelen 22 sanatçı, Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin ev sahipliği yaptığı '3. Uluslararası Sanat Çalıştayı'nda bir araya geldi. Çalıştay, sanat eserlerinin yanı sıra tarihi bir anıya dönüştü.

A W162530 02

Duygusal Anlar

İl Halk Kütüphanesi'ni ziyaret sırasında, Koreli sanatçılar Han Young-Sook, Kang Sook-Hee, Ha Jung-Yul ve Kim Yong-Moon, geçmişin izlerini taşıyan gazete kupürleriyle karşılaştılar. Gazeteler, Kore Savaşı'na dair detayları içeriyordu ve sanatçılar bu anıyı hissetmenin heyecanı içinde buldular.

Koreli sanatçı Ha Jung-yul, duygularını şu şekilde ifade etti: "Bizi bu çalıştayda misafir eden başta çalıştayımızın Küratörü Dekan Prof. Dr. Uğurcan Akyüz hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Aradan geçen 71 yıl sonunda Kore Savaşına dair gazeteleri görmek bizi gerçekten çok duygulandırdı. Türkiye bizim kardeşimiz."

A W162530 01

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Çalıştayın Küratörü Prof. Dr. Uğurcan Akyüz eşliğinde gerçekleşen ziyarette, Koreli sanatçılar duygusal anlar yaşadılar. Koreli sanatçı Ha Jung-yul, duygularını ifade ederken, Türkiye'ye olan minnettarlıklarını dile getirdi ve Türkiye ile Kore arasındaki kardeşlik bağlarını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 386 milyon dolar azaldı

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 386 milyon dolar azaldı