Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kars Böreği tarifi! MasterChef Kars Böreği nasıl yapılır?

Kars Böreği tarifi! MasterChef Kars Böreği nasıl yapılır?

Kars Böreği yaparken nelere dikkat etmek gerekir? MasterChef’te Kars Böreği yarışması vardı, evde de klasik Kars Böreği deneyin…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kars Böreği tarifi! MasterChef Kars Böreği nasıl yapılır?

Kars Böreği, Anadolu mutfağının enfes bir lezzeti. Ağızda dağılan hamuru ve peynirli içi ile özel bir tat sunuyor. Peki, Kars Böreği nasıl yapılır? Kars Böreği nedir?

İşte en güzel Kars Böreği tarifi…

KARS BÖREĞİ NASIL YAPILIR? MALZEMELER

250 gr. Un 150 gr. Tereyağı ½ litre süt 250 gr. gravyer peyniri 5 yumurta ve bir tutam tuz

YAPILIŞI:

250 gr. unu bir kaseye alın. 5 yumurtayı kırıp çırpın ve ½ litre süt, 75 gr. tereyağı ve tuz ekleyin.

Karışımı iyice çırpın. Kalan tereyağını eritin ve bir fırça ile bir tepsiye sürün. Tepsiyi ateşte hafifçe ısıtın ve karışımdan ½ kepçe dökün. Altı kızarana kadar pişirin. 250 gr. rendelenmiş gravyer peynirini biraz süt ile karıştırın ve maydanoz doğrayın. Pişen hamurların yarısının kızaran tarafına peynirli karışımı sürün. Diğer hamurların kızaran tarafını peynirli hamurların üzerine kapatın. Sıcak servis yapın.

Kamer Durdu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kumluca'da yer alıyor suları Akdeniz'e dökülüyor

Antalya Kumluca'da yer alıyor suları Akdeniz'e dökülüyor