Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kadının gücü Van'ın gücü

Kadının gücü Van'ın gücü

Van'da Cumhuriyetin 100. yılına özel '100 Kadın 100 Emek' sergisi düzenlendi

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kadının gücü Van'ın gücü
KAYNAK: İHA

AW078676_02

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sergi, Atatürk Sanat Galerisinde zengin bir içeriğiyle izleyicilere sunuldu. El sanatlarından çikolataya, erişteden bala kadar çeşitli ürünlerin sergilendiği etkinlikte, Vanlı kadınların emekleri ön plana çıktı.

AW078676_06

Kadının gücü Van' ın gücü

Sergide konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikle kadınların el emeği ürünlerini sergilemenin amaçlandığını belirterek, “100 Kadın 100 Emek temalı sergi ile amacımız, kadınlarımızın el emeği göz nurlarını ortaya dökmek ve 13 ilçemizde kurulan kadın kooperatiflerimizin tanıtımlarını yapmak için bir araya geldik. Aynı zamanda ‘Kadının gücü Van’ın gücü’ sloganımızı vurgulamak için sergimizi açtık" dedi.

AW078676_04

Kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturuyorlar

Serginin iki gün boyunca açık olacağını vurgulayan Biçek, tüm Van halkını etkinliğe davet etti. Ayrıca, kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla stantlar da kurulduğunu ve kadınları ekonomik olarak güçlendirmeyi hedefleyen meslek edindirme kurslarına katılan 750 kursiyerin ürettiklerinin sergilendiğini sözlerine ekledi.

AW078676_03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul’da Patlama! Patlama neden oldu? Ölü yada yaralı var mı?

İstanbul’da Patlama! Patlama neden oldu? Ölü yada yaralı var mı?