Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat DEVE SIRTINDA ŞENLİK COŞKUSU

DEVE SIRTINDA ŞENLİK COŞKUSU

Bu yıl 4. düzenlenen Yayla Şenliği’ne Günnercik ev sahipliği yaptı. Antalya Gaziapaşa’da gerçekleşen şenlikte Yörük göçüne Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek katılım sağladı. 

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEVE SIRTINDA ŞENLİK COŞKUSU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, deve sırtında Yörük göçüne katılarak Gazipaşa Günnercik Yayla Şenliği’nin coşkusunu paylaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenlik, Gazipaşa’nın Günnercik Yaylası’nda gerçekleştirildi. Yörük ve yayla kültürünü yaşatmayı hedefleyen etkinlik, deve kervanı eşliğindeki Yörük göçüyle başladı. Başkan Muhittin Böcek ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Yörük göçünde deve sırtında katılarak katılımcıları selamladı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Muhittin Böcek, yayla ve Yörük kültürünü devam ettireceklerini vurguladı. Geçmiş yıllarda verdiği sözlere değinen Muhittin Böcek, Günnercik Yaylası yolunu 2022 yılındaki muhtar toplantısında verdiği söz üzerine tamamladıklarını şenlikte aktardı. Günnercik Yayla Şenliği  (2)

“YOLU TAMAMLADIK”

Şenliğin açılış konuşmasında Yörük kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini aktaran Muhittin Böcek, 29 yıldır büyüdüğü topraklarda vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini ve verdikleri sözleri yerine getirmeye çalışacaklarını belirtti. Başkan Böcek, gecen yılki muhtar toplantısında Günnercik yayla yolunu yapma sözünü verdiğini, yolu söz verdiği gibi tamamladıklarını sözlerine ekledi.

4 YILDA 606 MİLYONLUK YATIRIM

4 yılda Gazipaşa’ya 606 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Muhittin Böcek, 193 milyon liralık yatırımın da devam ettiğini belirtti. Muhittin Böcek, Gazipaşa’da içme suyunu sorununu çözmek için 80 milyon lira yatırım bedelli, 24.5 kilometrelik içme suyu çalışmasını yürüttüklerini aktardı. Türkiye’nin bütçesine göre en borçlu belediyesi olmalarına rağmen yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin ne personele ne de kamu kurum ve kuruluşlarına günü geçmiş hiçbir borcu bulunmadığını aktardı. Günnercik Yayla Şenliği  (1)

ŞENLİKTE MUHTARLAR KONUŞTU BAŞKANLAR DİNLEDİ

Büyükşehir Belediyesi Kaş’ın Gömbe ve Bezirgan yaylalarının ardından yayla kültürünün yoğun yaşandığı Gazipaşa’nın Günnercik Yaylası’nda şenlik düzenledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi tarafından organize edilen 4. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği, büyük coşkuyla katılımcıları eğlendirdi. Şenliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz de katıldı. Başkan Böcek, şenlik öncesinde Gazipaşa muhtarları ile bir araya gelerek, sorun, talep ve önerilerini dinledi. Şenlikte deve sırtında Yörük göçüne katılan Başkan Muhittin Böcek, Yörük ve yayla kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

KONSERLERLE RENKLENDİ

Elif Buse Doğan’ın şarkılarıyla renklenen şenliğin ilk günü Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu konserleri yer aldı. Halk oyunları gösterilerinin düzenlendiği şenlik büyük coşkuya sahne oldu. Şenliğin ikinci gününde Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu ve Sevcan Orhan konserleri düzenlenecek. Günnercik Yayla Şenliği  (37)

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
9 Yaşındaki Yelkan'ın ölümünde 24 ay taksitli para cezası!

9 Yaşındaki Yelkan'ın ölümünde 24 ay taksitli para cezası!