Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Afşin'de arı dünyası merkezi!

Afşin'de arı dünyası merkezi!

Afşin, Kahramanmaraş ilçesi, 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından hızla normalleşiyor. İşte bu süreçte yaşanan gelişmeler:

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afşin'de arı dünyası merkezi!

Kahramanmaraş depremleriyle sarsılan Afşin ilçesi, deprem sonrası normalleşme çabalarını sürdürüyor. Afşin Belediyesi tarafından atılan adımlarla ilçe hızla toparlanıyor.

AW065172_04

Türkiye'nin tek parça lavanta bahçesi içinde, arıcılığa dair tüm detayların yer aldığı "Arı Dünyası" merkezi açıldı. Arı Dünyası, modern ve geleneksel arıcılık detaylarının incelenebileceği bir yer olarak hizmet veriyor. Ziyaretçiler, simülasyon gözlüğü ile arıların gözünden uçma deneyimi yaşayabilirler.

AW065172_03

Aynı zamanda, Fatih Sultan Mehmet'in eşi Sitti Mükrime Hatun'un çeyizi de aslına uygun bir şekilde yeniden tasarlandı. Bu özel çeyiz sergisi, Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirildi ve Afşin ilçesinde görücüye çıkarıldı. Sitti Mükrime Hatun, Osmanlı modasını Avrupa'ya tanıtan bir figürdü, ve bu sergi, o dönemin modasını yeniden canlandırıyor.

AW065172_02

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "6 Şubat depremlerinden etkilenen Afşin’de, deprem sonrası normalleşme çalışmaları kapsamında attığımız adımlardan bir tanesi oldu" dedi. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel değerlerini korumak için çabaladıklarını ifade etti.

AW065172_01

Açılış törenlerine çevre il ve ilçelerden gelen bal ve arı üreticileri, birlik başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Afşin, bu gelişmelerle hızla normalleşme sürecini sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MediaMarkt Türkiye'deki ilk Tech Arena konsept mağazasını açtı

MediaMarkt Türkiye'deki ilk Tech Arena konsept mağazasını açtı