Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat 4 milyar liraya satıldı tarihi rekor!

4 milyar liraya satıldı tarihi rekor!

Picasso'nun "Femme a la montre" adlı tablosu, New York'ta yapılan açık artırmada 139.4 milyon dolara satıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
4 milyar liraya satıldı tarihi rekor!

Ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 1932 tarihli başyapıtı "Femme a la montre" (Saatli Kadın), ABD'nin New York kentinde gerçekleşen Sotheby's açık artırmada muazzam bir başarı elde etti. Tablo, rekor bir fiyat olan 139.4 milyon dolar karşılığında yeni sahibini buldu, bu yıl dünya çapında düzenlenen açık artırmalarda satılan en değerli sanat eseri oldu ve aynı zamanda Picasso'nun bugüne kadar en yüksek fiyata satılan ikinci tablosu unvanını elde etti.

Yeni sahibi gizemli

Ünlü ressamın eserinde, ilham perisi olarak bilinen sevgilisi Fransız model Marie-Therese Walter'ı tasvir ettiği biliniyor. Daha önce 120 milyon dolar değer biçilen tablo, 1968'de koleksiyoncu Emily Fisher Landau tarafından satın alınmıştı. Ancak, eserin yeni sahibinin kimliği hala gizemini koruyor.

Bu olay, sanat dünyasında yaşanan benzeri görülmemiş bir rekora işaret ediyor. Picasso'nun daha önce 2015 yılında 179.3 milyon dolara satılan "Les Femmes d'Alger" tablosuyla kırdığı rekorun ardından, bu yeni satışla birlikte sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı Belediye SK kadın hentbol takımı Avrupa Kupası'nda yükselmeye devam ediyor!

Konyaaltı Belediye SK kadın hentbol takımı Avrupa Kupası'nda yükselmeye devam ediyor!