Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi, 27-28 Ocak tarihlerinde 6’ncı Yörük Çalıştayı’nı düzenleyecek. Çalıştayda, Yörük yemekleri ve mutfak eşyaları ele alınacak. Türkiye’nin dört bir yanından dernekler ve akademisyenlerin katılacağı bu etkinlik, Yörük kültürünün daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak.

İstanbul’da Gizemli Sarnıç Gün Yüzüne Çıkacak İstanbul’da Gizemli Sarnıç Gün Yüzüne Çıkacak

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2 gün sürecek olan çalıştayın Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini belirtti.

Çalıştayın Teması: Yörüklerde Yemek Kültürü

Bu yılki çalıştayın teması “Yörüklerde Yemek Kültürü” olacak. Başkan Uysal, “Dövme buğday ve keçi etiyle yapılan keşkek de ayran yapmaya ve tereyağı çıkarmaya yarayan tuluk, tuluk da yayık yaymaya yarayan bişşek de çalıştayımızda olacak” dedi.

Yemek Kültürünün Önemi

Başkan Uysal, beslenmenin biyolojik bir eylem olduğunu, ancak besinlerin temini, tüketime uygun hale getirilmesi, tüketim davranışları ve gündelik hayat pratiklerinin yemeği bir kültür olarak değerlendirilmesini sağladığını belirtti. Konar-göçer yaşam tarzı süren Yörüklerin yaşamının da kendine özgü bir mutfak ortaya çıkardığını belirten Başkan Uysal, yemekleri ve mutfak araçlarıyla bu kültürü çalıştayda tüm yönleriyle ele alacaklarını ifade etti.

Editör: Esra Köksal Tarı