Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat 10 Farklı Ülkenin Dansçıları Tahta Arabalar İle Yarıştı

10 Farklı Ülkenin Dansçıları Tahta Arabalar İle Yarıştı

Rize'de bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Tulum ve Kemençe Festivali için 10 farklı ülkeden gelen dansçılar tahta arabalar ile yarıştılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
10 Farklı Ülkenin Dansçıları Tahta Arabalar İle Yarıştı
KAYNAK: İHA

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Işıklı Köyü Konaktepe mahallesinde, geleneksel olarak gerçekleştirilen Formulaz Tahta Araba Yarışması, bu yıl da büyük ilgi gördü. Festival çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda, erkekler ve kadınlar kategorilerinde toplam 20 yarışmacı kıyasıya mücadele etti. Eleme usulü ile yapılan yarışlarda, ilk iki turda 5'erli gruplar halinde yarışan 10 kişiden 4'ü finale yükseldi. Sonuç olarak, kadınlar ve erkekler kategorilerinde birincilik ödülünü Adigeya kazandı.

A W265877 05

Katılımcılar Yarışmanın Keyfini Çıktı

Yarışmaya katılan Ceren Köseoğlu, yarışmanın kendisi için oldukça keyifli geçtiğini belirtti. Köseoğlu, 'Türkiye adına Ankara'dan katıldım. Daha önce hiç birinci olmamıştım. İlk kez böyle bir yarışa katıldım ve gerçekten çok keyif aldım. İki kere çarptılar ve arabam ters döndü. Eskiden ben de böyle bir arabaya binmiştim ama bu kadar profesyonel bir deneyim yaşamadım' dedi.

A W265877 02

Heyecan Dolu Anlar

Yarışmaya katılan İran Türklerinden Aylin Mortazavi ise, yarışmanın heyecanlı geçtiğini ifade etti. Mortazavi, 'Geçen yıl da katılmıştım ve ilk yerde takılmıştım. Bu yıl ise sonuna kadar gelmeyi başardım. Yarış heyecanlı ve güzeldi. Bu yıl daha iyi bir performans sergiledim ve çok memnun kaldım' şeklinde konuştu.

A W265877 04

Festivalin Coşkusu Sürüyor

Formulaz Tahta Araba Yarışması, katılımcılara ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Festival, hem yerel halkın hem de uluslararası katılımcıların ilgisini çekerek, her yıl geleneksel etkinlikler arasında önemli bir yer edinmeye devam ediyor. Yarışmalar, dostane rekabet ortamı ve eğlenceli anlarıyla, festivale katılan herkes için keyifli bir deneyim sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEKNOFEST Efficiency Challenge elektrikli araç yarışları başladı

TEKNOFEST Efficiency Challenge elektrikli araç yarışları başladı