İstanbul’da Silivri açıklarında bugün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar hem şehir içi hem şehir dışı ulaşımda yoğunluk oluşturdu. Bu gelişmenin hemen ardından sosyal medya platformlarında çok sayıda kullanıcı, İstanbul’dan Ankara’ya olan uçak bileti fiyatlarının olağanüstü yükseldiğini paylaştı.

İstanbul Depreminin Ardından Uçak Bileti Fiyatları Uçtu

Vatandaşların iddiasına göre, 23 Nisan tarihli İstanbul-Ankara uçuşlarında tek yön bilet fiyatları 8 ila 10 bin TL’ye kadar çıktı. Aynı sefer için bir gün sonrası olan 24 Nisan tarihli biletlerin ise 1.000 ile 3.000 TL arasında satıldığı görüldü.

İstanbul Depreminin Ardından Uçak Bileti Fiyatları Uçtu

CHP Parti Otobüsünün Birinci Meclis Önüne Girişi Engellendi CHP Parti Otobüsünün Birinci Meclis Önüne Girişi Engellendi

"Kriz Fırsata Çevrildi" Tepkisi

Sosyal medya kullanıcıları havayolu şirketlerini eleştirerek, “Bu bir afet sonrası fırsatçılıktır”, “Böyle bir dönemde vatandaşa destek olunması gerekirken ceza kesiliyor” gibi tepkilerini dile getirdi. 

Bazı kullanıcılar bilet fiyatlarındaki sert artışı ekran görüntüleriyle paylaştı. Sosyal medya platformlarında çok sayıda benzer örnek yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi