Dursun Özbek’ten maç öncesi açıklama: "Her maça final havasında çıkıyoruz" Dursun Özbek’ten maç öncesi açıklama: "Her maça final havasında çıkıyoruz"

Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasında Tümosan Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşma, beklenmedik bir sağlık kriziyle başladı. Maçın orta hakemi olarak görev yapması planlanan Abdullah Buğra Taşkınsoy, karşılaşma öncesi gerçekleştirilen ısınma antrenmanının ardından kendisini iyi hissetmedi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Taşkınsoy’un yapılan doktor muayenesinde yüksek nabız tespit edildi. Bu durum üzerine hakemin sağlık durumu göz önünde bulundurularak müsabakada görev almamasına karar verildi.

Maç 12 Dakika Gecikmeli Başladı

Yaşanan gelişme sonrası maçın başlama saati 12 dakika ertelendi. Hakem Taşkınsoy’un yerine, müsabakanın dördüncü hakemi Ali Yılmaz, orta hakem olarak sahaya çıktı. Maç bu değişiklikle başlatıldı.

Karşılaşmanın 13. dakikasından itibaren ise yeni bir değişiklik yapıldı ve üst klasman hakemlerinden Raşit Yorgancılar, dördüncü hakem olarak görevlendirildi.

Hakemin Genel Durumu İyi

MHK, Abdullah Buğra Taşkınsoy’un genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirken, tedbir amacıyla ambulansla hastaneye sevk edildiğini duyurdu. Sosyal medyadan yaptıkları açıklama şu şekilde:

"Ziraat Türkiye Kupası’nda Tümosan Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan yarı final müsabakasında görevli olan hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, maç öncesinde gerçekleştirilen ısınma antrenmanının ardından kendini iyi hissetmemesi üzerine sağlık kontrolünden geçirilmiştir. 

Yapılan doktor muayenesi sonucunda yüksek nabız tespit edilen hakemimizin sağlık durumu dikkate alınarak, karşılaşmada görev yapmamasına karar verilmiştir.

Bu gelişmenin ardından müsabaka, dördüncü hakem olarak görevli Ali Yılmaz’ın hakem olarak sahaya çıkması neticesinde 12 dakikalık gecikmeyle başlamıştır. Karşılaşmanın 13. dakikasından itibaren ise Abdullah Buğra Taşkınsoy’un yerine Üst Klasman Hakemi Raşit Yorgancılar, dördüncü hakem olarak görev almıştır.

Genel sağlık durumu iyi olan Abdullah Buğra Taşkınsoy kontrol amacıyla ambulansla hastaneye sevk edilmiştir."

Kaynak: Haber Merkezi