Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Üç ay boyunca asgari ödeme yapılan kartların kapatılacağı iddiası yalanlandı

Üç ay boyunca asgari ödeme yapılan kartların kapatılacağı iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "3 ay peş peşe sadece 'asgari ödeme' yapan kart sahibinin kartının kullanıma kapanacağı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üç ay boyunca asgari ödeme yapılan kartların kapatılacağı iddiası yalanlandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son zamanlarda dolaşıma giren ve kart sahiplerini endişelendiren bir iddia hakkında açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "3 ay peş peşe sadece 'asgari ödeme' yapan kart sahibinin kartının kullanıma kapanacağı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

BDDK'nın Durumu

Açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartlarının kullanımına kapatılmasına yönelik herhangi bir çalışma veya düzenleme bulunmadığı ifade edildi. Bu açıklama, söz konusu iddianın temelsiz olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Yasal Süreç ve Önlemler

Yasal düzenlemelere uygun olarak, bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarı üç kez ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımının kapatılabileceği hatırlatıldı. Üst üste üç kez asgari ödeme tutarının ödenmemesi durumunda ise kartların hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılabileceği vurgulandı.

Açıklamada:

"Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiası doğru değildir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet bankaları 50 bin TL kredi imkanı sunuyor

Devlet bankaları 50 bin TL kredi imkanı sunuyor