Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Et ve Süt Kurumu'ndan ithal hayvan açıklaması

Et ve Süt Kurumu'ndan ithal hayvan açıklaması

Et ve Süt Kurumu (ESK), sosyal medyada yayımlanan bazı hayvan görüntülerinin yanıltıcı olduğunu ve Kurumun besilik ithalat sürecinin haksız eleştirilere maruz kaldığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Et ve Süt Kurumu'ndan ithal hayvan açıklaması
KAYNAK: AA

Et ve Süt Kurumu (ESK), bazı sosyal medya hesaplarında uzun gemi taşımacılığı sürecinden etkilenen hayvanların görüntülerinin paylaşılarak, münferiden yaşanan kirli hayvan görüntülerinin yaygın bir sorun gibi gösterildiğini belirtti. Kurum, bu tür içeriklerin kamuoyunu yanıltabileceğine dikkat çekti.

Besilik İthalatında Şeffaflık ve Haksız Eleştiriler

ESK'nin açıklamasında, besilik hayvan ithalatı ile ilgili yapılan "haksız" değerlendirmelere karşı bilgi verildi. Kurum, Mart 2024 itibarıyla üreticilere besilik hayvan temin etmek amacıyla ithalat faaliyetlerine devam ettiğini duyurdu. Başvuruda bulunan 4.300 çiftçiden 2.960’ına besilik hayvanların teslim edildiği vurgulandı. Hayvanların tahliye ve teslimat süreçlerinin Kurum yetkilileri ve komisyonlar gözetiminde, sözleşme hükümlerine uygun olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Teslimat Sürecinde Sağlık ve İtiraz Hakları

Açıklamada, üreticilerin besilik hayvanları teslim alırken "İthal Besilik Sığır Teslim ve Tesellüm Tutanağı"nı imzalayarak, hayvanların tam ve sağlıklı bir şekilde teslim alındığını doğruladıkları belirtildi. Ayrıca, ithal danalarla ilgili hayvan sahiplerinin itiraz hakkı bulunduğu ve aşırı kirliliklerin komisyonlar aracılığıyla hesaplandığı, üreticilere yansıtılmadığı kaydedildi. İthalat sürecinin tamamlanmadığı ve millileştirme sürecinin sonunda tüm itirazların titizlikle değerlendirileceği ifade edildi. Mahreç ülke kaynaklı zararların da tazmin edileceği vurgulandı.

Provokatif Haberlere İtibar Edilmemeli

ESK, Kurumun faaliyetlerini hedef alarak regülasyon gücünü azaltmayı amaçlayan provokatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Sosyal medyada yayımlanan yanıltıcı içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiği ve doğru bilgilerin doğrulanmış kaynaklardan edinilmesi gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Biden'ın Gazze'de Ateşkes İçin Sunduğu Önerinin Uygulanmasını İstiyor

Biden'ın Gazze'de Ateşkes İçin Sunduğu Önerinin Uygulanmasını İstiyor