Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Bakanlık ifşa listesini yeniledi: Kebap diye kalp yedirmişler

Bakanlık ifşa listesini yeniledi: Kebap diye kalp yedirmişler

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlıklarını kamuoyuna duyuruyor. Zeytinyağı, bitkisel macun ve sucuk gibi birçok üründe sahtecilik tespit edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlık ifşa listesini yeniledi: Kebap diye kalp yedirmişler
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden gıda sahtekarlıklarını ifşa etmeye devam ediyor. Gıda sahtekarları, vatandaşların bilgisi olmadan vaat edilenden çok daha farklı ve zararlı ürünleri tüketmelerine neden olabiliyor. Bakanlık, taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini güncelleyerek kamuoyuyla paylaşıyor.

Gıda sahtekarlığı listesi güncellendi

Gıda sahtekarlığına karşı yapılan ifşalar kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. 8 Ekim itibarıyla güncellenen listede, zeytinyağından çiğ adanaya, bitkisel macundan sucuk ürünlerine kadar birçok gıdada sahtecilik yapıldığı tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde paylaşılan liste, taklit ve tağşiş yapılan ürünleri açıkça gösteriyor.

İŞTE TAKLİT VEYA TAĞŞİŞ YAPILAN GIDALAR

Hangi ürünlerde sahtecilik yapıldı?

Listede yer alan bilgiler, halkın büyük tepkisini çekti. Güncellenen ifşa listesinde tespit edilen sahtecilikler şu şekilde:

Zeytinyağı: Tohum yağlarıyla karıştırıldığı belirlendi.

Bitkisel macun: İçerisinde ilaç etken maddesi bulundu.

Çiğ adana: Üründe sakatat (kalp) kullanıldığı tespit edildi.

Kangal sucuk: Kanatlı etiyle karıştırıldığı ortaya çıktı.

Gıdada sahtecilik nasıl ifşa ediliyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’den itibaren sahte gıda üretimi yapan firmaları internet üzerinden duyuruyor. Listede, firmaların isimleri, ürünleri ve yapılan hileler detaylı olarak açıklanıyor. Bu şeffaf yaklaşım, halk sağlığını korumayı ve sahtecilikle mücadeleyi güçlendirmeyi amaçlıyor.

Vatandaşların sağlığı tehlikede

Gıda sahtecilikleri, insan sağlığına ciddi zararlar verebilir. Gıdalarda yapılan taklit ve tağşişler, tüketicilerin vaat edilenden çok daha farklı içeriklerle karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu tür durumlarla ilgili farkındalığı artırmak ve halkın sağlığını korumak için mücadele etmeyi sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Van'da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş 12 Gündür Aranıyor

Van'da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş 12 Gündür Aranıyor