Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Bolu Gerede’deki Orman Yangını Ankara İstikametine Yöneldi

Bolu Gerede’deki Orman Yangını Ankara İstikametine Yöneldi

Bolu’nun Gerede ilçesinde başlayan ve Kızılcahamam’a doğru ilerleyen orman yangını, çevredeki köyler için büyük bir tehdit oluşturuyor. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için mücadelesi sürüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bolu Gerede’deki Orman Yangını  Ankara İstikametine Yöneldi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Bolu’nun Gerede ilçesinde başlayan orman yangını, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine doğru hızla ilerliyor. Gerede’nin Demirler köyünde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle çevredeki ormanlık alanlara yayıldı ve Berçinçatak köyüne doğru yaklaşıyor. Ekipler, hem havadan hem de karadan yoğun bir mücadele veriyor, ancak alevlerin önünü kesmekte zorluk yaşanıyor.

Şahinler Köyü’nden Demirler Köyü’ne

Yangının ilk olarak Ankara Kızılcahamam’ın Şahinler köyünde başladığı, daha sonra Bolu Gerede’nin Demirler köyüne sıçradığı bildirildi. Şahinler köyündeki yangın kontrol altına alınabilse de Gerede bölgesinde devam eden alevler, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek tehlikeli bir şekilde yayılmaya devam ediyor.

Müdahale Sürüyor Tehlike Büyüyor

Yangını durdurmak için yoğun çaba sarf eden ekipler, havadan helikopterlerle ve uçaklarla su bırakırken, karadan da itfaiye ekipleri ve iş makineleri ile alevlerin yayılmasını engellemeye çalışıyor. Özellikle Berçinçatak köyü için tehlike büyük, bu yüzden ekipler köyün çevresinde hendekler açarak alevlerin ilerleyişini durdurmaya çalışıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe Mateusz Lis'i Bonservisiyle Kadrosuna Kattı

Göztepe Mateusz Lis'i Bonservisiyle Kadrosuna Kattı