Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Alanya Üniversitesi, fakültelerde görev alacak akademisyenler alacağını duyurdu.
Resmi Gazete'nin 8 Nisan 2025 tarihli sayısında yayımlanan ilana göre; Alanya Üniversitesi Sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile İktisadi, İdari ve Sosyal bilimler Fakülteleri için 3 profesör, 3 doçent ve 12 doktor öğretim üyesi alımı yapacak.
Alanya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen ilanda bugün başlayan akademisyen başvurularının 22 Nisan 2025 tarihine kadar yapılabileceği belirtildi.
Öğretim Elemanı Kadrosuna Müracaat Edecek Adaylardan İstenilen Evraklar
Alanya Üniversitesi kadroları için; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları, başvuru dilekçesi, ayrıntılı özgeçmiş, noter onaylı lisans/yüksek lisans diplomaları veya e-devletten alınan barkodlu belgeler, lisans/yüksek lisans mezuniyet transkriptleri, ALES belgesi, İngilizce dilinden en az 50 puan alındığını gösteren YÖK tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğeri kabul edilen sınav sonuç belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren resmi belge ve adli sicil kaydı ile birlikte ilgili akademik birime başvuru yapmaları gerekiyor.