Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Şakirpaşa Havalimanı mücadelesi sürecek! Tepkiler çığ gibi

Şakirpaşa Havalimanı mücadelesi sürecek! Tepkiler çığ gibi

Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılması, halk, siyasetçiler, tarihçiler ve gazeteciler tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. İşte o açıklamalar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şakirpaşa Havalimanı mücadelesi sürecek! Tepkiler çığ gibi
KAYNAK: Haber Merkezi

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndaki seferler sona erdirildi. Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılması, halk ve siyasetçiler tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanması üzerine tepkiler yükseldi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 'Bu iş burada bitmedi' diyerek havalimanının yeniden açılması için mücadele edeceğini belirtti.

CHP'li Vekil Müzeyyen Şevkin: Bu iş burada bitmedi

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'An itibariyle Adana Şakirpaşa Havalimanı yolcu uçuşuna kapatıldı. 2013 yılından bu yana yanlışlığın karşısında durdum. Son ana kadar mücadeleyi elden bırakmadım. Bu iş burada bitmedi. Adanalı bunu unutmaz. İktidara geleceğiz ve Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı yeniden açacağız.' ifadelerini kullandı.

Şakirpaşa Havalimanı Mücadelesi Sürecek! Tepkiler Çığ Gibi 3 (2)

Murat Ağırel: Firmaya verdiğiniz taahhüt adına 2 milyon Adanalının hakkını yediniz

Cumhuriyet Yazarı ve Gazeteci Murat Ağırel, iktidarı eleştirerek, '22 yıllık iktidarınızda ekonomiyi bitirdiniz. Havalimanı gibi kamu yatırımını devlet imkanı ile yapamaz hale geldiniz. Şakirpaşa ve Çukurova havalimanı aynı anda hizmet verebilirdi. Ancak Şakirpaşa Havalimanı çalışırsa Çukurova Havalimanı'nı YİD modeli ile yapan müteahhite taahhüt ettiğiniz garanti rakam tutmazdı. Dolayısıyla müteahhit kazanamazdı. Firmaya verdiğiniz taahhüt adına 2 milyon Adanalının hakkını yediniz.' dedi. Ağırel, ayrıca Adana halkının iktidarın sözlerini unutmayacağını belirtti ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun havalimanı ile ilgili verdiği garanti rakamlarını sorguladı.

Şakirpaşa Havalimanı Mücadelesi Sürecek! Tepkiler Çığ Gibi 2

Tarihçi Naim Babüroğlu: Atatürk’ün talimatıyla hizmete girmişti

Tarihçi Yazar Dr. Naim Babüroğlu, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanması ile ilgili tarihsel bir perspektif sundu: 'Adana Şakirpaşa Havalimanı varken Çukurova Havalimanı açıldı. Atatürk’ün talimatıyla, Şakirpaşa Havalimanı 1937’de hizmete girmişti. Önce Çukurova bereketli toprak demek. Yeni havalimanı için verimli toprak beton oldu. İsrafı çok seviyoruz.'

Şakirpaşa Havalimanı Mücadelesi Sürecek! Tepkiler Çığ Gibi 3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef Türkiye'de Bu Akşam Elenecek İsim Sızdırıldı!

MasterChef Türkiye'de Bu Akşam Elenecek İsim Sızdırıldı!