Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Datça'da o mahallenin su analizi temiz çıktı

Datça'da o mahallenin su analizi temiz çıktı

Muğla'nın Datça Yazı Mahallesi Belen mevkiinde içme suyunun kirli olduğuna dair iddialara yanıt verdi. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Datça'da o mahallenin su analizi temiz çıktı
KAYNAK: İHA

Muğla'da Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), Datça Yazı Mahallesi Belen mevkiinde yaşanan su sorununa yönelik yürütülen çalışmalar sonrası, içme suyunun kirli olduğuna dair sosyal medya ve basın yayın organlarında çıkan iddialara cevap verdi. Yapılan analizlerde içme suyunun temiz olduğu belirtildi.

Su Kaynağı Kurudu

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Datça İlçesi Yazı Mahallesi Belen mevkiine sağlanan içme suyunun Mizingit su kaynağından temin edildiğini açıkladı. Mizingit kaynağının kuruması nedeniyle, Cumalı-Palamutbükü kuyularından tankerlerle ilave su sağlandığı belirtildi. Belen mevkii, bu iki kaynaktan beslenmektedir ve su kaynakları Halk Sağlığı ekipleri tarafından rutin olarak denetlenmektedir.

Analiz Sonuçları Çıktı

20 Ağustos tarihinde, hem MUSKİ hem de Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı ekipleri tarafından yapılan analizlerde, Belen şebekesinden alınan numunelerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı bildirildi. Açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yayımlanan analiz sonuçlarının şebekeyi temsil etmeyen bir çeşmeden alındığı ve numune alma yöntemindeki hatalardan dolayı geçerlilik taşımadığı vurgulandı.

Tankerlerle Su Takviyesi Yapıldı

Belen mevkiinde yaşanan kuraklık nedeniyle yaz aylarında su sorunları yaşandığı belirtilen açıklamada, bu sorunun aşılması için tankerlerle su takviyesinin yapıldığı ifade edildi. Takviye edilen suyun da Halk Sağlığı tarafından denetlendiği ve mevzuatlara uygun olduğu belirtildi.

Vatandaşlara Güvence Verildi

MUSKİ Genel Müdürlüğü, açıklamasında Datça Yazı Mahallesi Belen mevkiinde sağlanan içme suyunun tamamen kullanılabilir ve sağlıklı olduğunu belirtti. İçme suyunda herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun noktası oldu

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun noktası oldu