Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana Millet Bahçesi nerede? Ne zaman açılacak?

Adana Millet Bahçesi nerede? Ne zaman açılacak?

Adana'nın merkezinde yapımı devam eden Millet Bahçesi projesi, tamamlanmak üzere. Proje detayları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Millet Bahçesi nerede? Ne zaman açılacak?
KAYNAK: İHA

Adana'nın Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi'nde inşası devam eden Adana Millet Bahçesi, tamamlanma aşamasına geldi. Yeni Adana Stadyumu'nun açılışının ardından yıkılan 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nun yerine yapılan bu proje, 36 bin 313 metrekare alanda şehrin yeşil ihtiyacını karşılayacak.

A W262430 06 Result

Projede Neler Var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla başlayan projede, 3 bin 550 metre yürüyüş yolu, 942,30 metre bisiklet yolu, meyve bahçesi, yansıma havuzu, çocuk oyun alanı, Türk Bahçesi, futbol ve basketbol sahası ile 849 metrekare büyüklüğünde millet kıraathanesi yer alacak. Adana Millet Bahçesi, yeşilin her tonunu barındıran bitki ve peyzajıyla dikkat çekiyor. Aromatik bitkiler ve tema bahçeleri de projeye dahil edilerek Adanalılara doğayla iç içe bir sosyal yaşam alanı sunulacak.

A W262430 04 Result

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, projenin Adana için taşıdığı önemi vurguladı. 'Adana için çok önemli bir projede sona gelindi. Önümüzdeki günlerde burayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açacağız. Burası hem yaşlılara hem gençlere hem de çocuklu ailelere çok iyi gelecek' dedi.

A W262430 10 Result

Bazı sivil toplum kuruluşlarının 'Millet Bahçesi yerine AVM yapılacak' iddialarının asılsız çıktığını belirten Karslıoğlu, 'Bazı STK temsilcileri buraya AVM, çok katlı bina yapılacak diyerek konuştular. Fakat görüyoruz ki hepsi boşa çıktı' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
130 Bin Metrekare Alanı Yok Eden Yangın: Atıl Malzemeler Sebep Oldu

130 Bin Metrekare Alanı Yok Eden Yangın: Atıl Malzemeler Sebep Oldu