Hatay'da görev yapan Diyetisyen Özge Bolat, sıcak havaların etkisini azaltmak için günlük su tüketiminin artırılması gerektiğini belirtti. 'Sıcak havalarda terleme yoluyla vücut su ve elektrolit kaybeder. Bu yüzden günlük olarak en az 10 bardak su içmek, doğal maden suyu tüketmek ve elektrolit içeriği yüksek besinler tüketmek önemlidir' diyen Bolat, bu besinler arasında muz, avokado, ıspanak, patates ve portakalın yer aldığını söyledi.
Hafif ve Su Oranı Yüksek Yiyecekleri Tercih Edin
Sıcak havalarda yağlı yiyecekler tüketmenin sindirimi zorlaştırdığını ifade eden Bolat, 'Yağlı ve ağır yemekler sindirimi zorlaştırır ve vücut ısısını artırabilir. Bunun yerine salatalar, taze meyve ve sebzeler, yoğurt gibi hafif ve su oranı yüksek yiyecekler tercih edin' dedi. Ayrıca, kafeinli içeceklerin dehidrasyona neden olabileceğini belirterek, kahve, çay ve gazlı içeceklerin tüketiminin sınırlandırılmasının önemine vurgu yaptı.
Küçük ve Sık Öğünler Tüketin
Diyetisyen Bolat, büyük ve ağır yemekler yerine daha küçük ve sık öğünler tüketilmesini önererek, 'Şekerli ve gazlı içecekler yerine su, doğal maden suyu, şekersiz bitki çayları ve taze meyve suları gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Bu öneriler, sıcak havalarda hem serin kalmanıza hem de enerjik hissetmenize yardımcı olur' ifadelerini kullandı.