Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Tatvan'ın İncekaya Krateri doğaseverleri büyülüyor

Tatvan'ın İncekaya Krateri doğaseverleri büyülüyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yer alan İncekaya Krateri, muhteşem doğal manzarasıyla fotoğraf sanatçılarının ve doğa tutkunlarının gözdesi haline geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tatvan'ın İncekaya Krateri doğaseverleri büyülüyor
KAYNAK: İHA

Tatvan ilçesine bağlı İncekaya köyünde bulunan İncekaya Krateri, muhteşem doğal manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Dünya’nın ikinci büyük krateri olan Nemrut Krateri'nden sonra ilçedeki ikinci krater olma özelliğine sahip İncekaya Krateri, bölgenin önemli turistik cazibe merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 1500'lü yıllarda İncekaya (Por) köyünde yaşayan dedesi Hüseyin Dede'nin (Bapir-i Kal) Türbesi de bu köyde bulunuyor. Her gün onlarca kişi, hem türbe ziyareti hem de kraterin eşsiz doğal güzelliğini görmek için İncekaya köyünü ziyaret ediyor.

Tatvan'ın İncekaya Krateri doğaseverleri büyülüyor

Doğal Güzelliğin İzinde

Van Gölü kıyısında yer alan kraterin doğal güzelliğini keşfetmek isteyen bir grup fotoğraf sanatçısı, yaklaşık bin 800 rakım yüksekliğindeki kraterin zirvesine tırmanarak eşsiz manzarayı fotoğrafladı. Kraterin zirvesine ulaşmak için yaklaşık bir buçuk saatlik bir yürüyüş yapan fotoğraf sanatçıları, karşılarına çıkan manzaraya hayran kaldı. Farklı çekim teknikleri ve dron kullanarak krateri fotoğraflayan grup, kraterin ve çevresindeki doğal güzelliklerin önemine dikkat çekti.

Tatvan'ın İncekaya Krateri doğaseverleri büyülüyor

Doğa Fotoğrafçısı Gözünden İncekaya Krateri

Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Doğa Fotoğrafçısı Oktay Subaşı, İncekaya Krateri hakkında bilgi verirken kraterin bölgedeki diğer kraterlerden biri olduğunu vurguladı. Uzun yıllardır bölgede fotoğraf çeken Subaşı, kraterin volkanik özelliklerinden kaynaklandığını belirterek, 'İncekaya Krateri, Nemrut Krateri'nden sonraki ikinci büyük kraterimizdir. Bölgedeki bu coğrafi oluşumlar, volkanik aktiviteler sonucunda meydana gelmiştir. Ayrıca bölgede endemik bitki türleri, kelebekler ve kuşlar da bulunmaktadır. İncekaya köyü, görülmesi gereken doğal güzelliklerden biridir. Bizler, fotoğrafçı arkadaşlarımızla birlikte bu eşsiz manzarayı yakalamak için zirve tırmanışı yaptık. Burası, herkesin görmesi gereken bir doğa harikasıdır' dedi.

Tatvan'ın İncekaya Krateri doğaseverleri büyülüyor

Hayranlık Veren Manzara

Fotoğraf Sanatçısı ve Dron Pilotu Hakan Okay, İncekaya Krateri'ni ilk defa zirveden görme fırsatı bulduğunu belirterek büyüleyici manzara karşısında hayran kaldığını ifade etti. Uzun bir zirve yürüyüşünün ardından zirveye ulaştıklarını aktaran Okay, 'Bugün değerli fotoğraf sanatçılarıyla birlikte İncekaya köyünü görüntülemek için zirveye çıktık. Doğanın sunduğu bu muhteşem manzara karşısında hayranlıkla doluyuz. Burada gerçekleştirdiğimiz çekimlerle, bölgenin doğal güzelliklerini daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyoruz. İncekaya Krateri, bölgenin nadide güzelliklerinden sadece biri. Bölgede keşfedilmeyi bekleyen birçok doğal güzellik daha var. Bu doğal zenginlikleri keşfetmek için herkesi bölgeye davet ediyoruz' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sanatın Kalbi Gülsin Onay Festivali'nde Atıyor!

Sanatın Kalbi Gülsin Onay Festivali'nde Atıyor!