Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam Perseid Meteor Yağmuru Yozgat'ta görüldü

Perseid Meteor Yağmuru Yozgat'ta görüldü

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde, 2 bin 100 rakımlı Nalbant Dağı’ndan gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru, gökyüzü meraklılarına unutulmaz bir gece yaşattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Perseid Meteor Yağmuru Yozgat'ta görüldü
KAYNAK: İHA

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde, 2 bin 100 rakımlı Nalbant Dağı’ndan gözlemlenen Perseid Meteor Yağmuru, gökyüzü meraklılarına ve astrofotoğrafçılara muazzam bir görsel şölen sundu. Türkiye'nin en karanlık gökyüzü noktalarından biri olarak bilinen Akdağmadeni, meteor yağmurunun etkileyici görüntülerine ev sahipliği yaptı.

Perseid Meteor Yağmuru Yozgat'ta görüldü

Yapılan ölçümler sonucunda Akdağmadeni’nin, Türkiye’nin en karanlık gökyüzü noktalarından biri olduğu belirlendi. Bu özellik, astronomi meraklıları ve fotoğrafçılar için ideal bir gözlem yeri sağlıyor. Meteor yağmuru sırasında bölgedeki vatandaşlar ve astrofotoğrafçılar, yıldızlarla dolu gökyüzünde meteorların oluşturduğu etkileyici görüntülerin keyfini çıkardı.

Perseid Meteor Yağmuru Yozgat'ta görüldü

Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, bölgeye yapılacak karanlık gökyüzü parkı projesi hakkında bilgi verdi. Yalçın, 'Akdağmadeni Belediyesi olarak, ülkemizde çok az sayıda bulunan ‘Karanlık Gökyüzü Parkı’ projesinin bir yenisini ilçemize kazandırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Işık kirliliği açısından Türkiye'nin en karanlık noktalarından biri olan Akdağmadeni ormanlarında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projeyle birlikte sadece astronomi meraklılarını değil, doğaseverleri, fotoğrafçıları ve şehir hayatının koşuşturmacasından uzaklaşmak isteyen herkesi Akdağmadeni'nde buluşturacağız' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'de üretici fiyatları beklentilerin altında geldi

ABD'de üretici fiyatları beklentilerin altında geldi