Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Merinos koçu 150 bin liraya satıldı

Merinos koçu 150 bin liraya satıldı

Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nün düzenlediği Damızlık Koç Satış Töreni'nde, 161 koç arasından sıyrılan bir merinos ırkı damızlık koç rekor fiyata alıcı buldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merinos koçu 150 bin liraya satıldı
KAYNAK: İHA

Koyunculuk Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen Geleneksel Damızlık Koç Satış Töreni, damızlık koyun alıcılarını buluşturdu. Bu yıl düzenlenen törende satışa çıkan 161 koç arasından en dikkat çekeni, 150 bin liraya alıcı bularak rekor bir fiyatla el değiştirdi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Tümgeneral Nurettin Alkan gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen törende, Bandırma'nın tarım ve hayvancılık alanındaki önemi vurgulandı. Enstitü Müdürü Erdinç Veske liderliğindeki etkinlik, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez ve birçok hayvan yetiştiricisinin de iştirakiyle renklenerek büyük bir katılım sağlandı.

Merinos Koçu 150 Bin Liraya Satıldı (2) Result

Rekor Fiyatla Satılan Damızlık Koç Kimin?

Günün en dikkat çeken anlarından biri, açık artırmada satılan merinos ırkı damızlık koç oldu. Erdekli hayvan yetiştiricisi Ceyhun Mırız, 150 bin lirayı gözden çıkartarak bu özel koçu satın aldı. Mırız, aldığı koçu damızlık olarak kullanmayı planladığını belirterek, "Merinos koçlarımız çok ünlü. Bu koçu almak bize nasip oldu. Erdek’te bir çiftliğimiz var. Koçumuzu damızlık olarak kullanacağız inşallah. Hayırlı olsun" dedi.

TAGEM Genel Müdür Yardımcısından Önemli Açıklamalar

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Halil Sözmen, programda yaptığı konuşmada, Bandırma Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nün köklü geçmişi ve hayvancılık konusundaki liderliği üzerinde durdu. Sözmen, enstitünün 81 yıllık tecrübesiyle tarımsal araştırmalara yön verdiğini ve ülkemizin hayvancılık politikalarına önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

Merinos Koçu 150 Bin Liraya Satıldı (3) Result

Balıkesir Valisi'nden Tarım ve Hayvancılık Vurgusu

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, konuşmasında Balıkesir'in tarım ve hayvancılık alanında oynadığı önemli rolü vurgulayarak, "Enstitümüzün 81 yıllık tecrübesi ile gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar, ülkemizin tarım ve hayvancılık politikalarına yön vermiştir" dedi. Vali Ustaoğlu, Bandırma Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nün stratejik önemine vurgu yaparak, hayvancılık sektörünün gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Merinos Koçu 150 Bin Liraya Satıldı (4) Result

Erdekli Yetiştiriciye Plaket Takdim Edildi

Ceyhun Mırız'a rekor fiyatla satın aldığı koç nedeniyle günün anısına bir plaket takdim edildi. Mırız, aldığı koçla ilgili olarak, "Aldığımız koçun şeceresine bakmıştık, takip ediyorduk. Bu koçu almak bize nasip oldu. Merinos’a bir nebze olsun faydamız olsun istedik. Erdek’te bir çiftliğimiz var. Koçumuzu damızlık olarak kullanacağız inşallah. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarsus Gastronomi Merkezi açıldı

Tarsus Gastronomi Merkezi açıldı