Şanlıurfa ve Mardin'den gelen aileler, geçimlerini sağlamak için ormanın içinde çadırda yaşıyorlar. Sabahın erken saatlerinde işe başlayan bu aileler, orman izni verilen ağaçları budayarak traktörlere yüklüyor. Daha sonra, çadırlarının yakınındaki ocaklara getirdikleri odunları parçalara ayırıp, samanla bir araya getiriyorlar. Ardından işçiler, bu odunları 10-15 gün boyunca gece gündüz nöbetleşe çalışarak yakıyorlar.
Uzun ve zahmetli bir sürecin ardından elde ettikleri mangal kömürünü paketleyip satışa hazır hale getiriyorlar. Kilogramı 18 lira olan mangal kömürünü satışa sunuyorlar. Hasan Obak, 2004 yılından beri mangal kömürü yaparak geçimini sağladığını anlattı. Eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaklaşık 5 ay boyunca yaylada kaldığını belirten Obak, bu işin zorlu ve yorucu olduğunu ifade etti.
Mardin'den gelen 46 yaşındaki Seyfettin Eser ise 5 çocuğundan 2'siyle birlikte mangal kömürü yapımında çalıştığını paylaştı. Eser, işlerinin zorluğuna rağmen, helal para kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bu kazançla geçinmeye çalışacaklarını belirtti.