Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Kızılca Göleti'nde Ekolojik Felaket! Tüm Balıklar Öldü

Kızılca Göleti'nde Ekolojik Felaket! Tüm Balıklar Öldü

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yer alan Kızılca Göleti'nde meydana gelen ekolojik felaket, göletteki neredeyse tüm balıkların ölümüne yol açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kızılca Göleti'nde Ekolojik Felaket! Tüm Balıklar Öldü
KAYNAK: İHA

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Kızılca köyü yakınındaki Kızılca Göleti'nde yaşanan ekolojik felaket, göletteki balıkların neredeyse tamamen yok olmasına neden oldu. Son günlerde gölette meydana gelen balık ölümleri, köy halkı arasında büyük bir endişe yarattı. Ölü balıkların su kenarına vurması, bu felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.

Balık Ölümlerinin Sebebi Ne?

Balık ölümlerinin nedeninin ne olduğu konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak, köy halkı ve yerel yetkililer, balık ölümlerinin kuraklık nedeniyle gölette su seviyesinin düşmesine bağlı olduğunu düşünüyor. Kızılca köyü muhtarı, gölete su takviyesi yapılması için yetkililere dilekçe verdi. Muhtar, göletteki balıkların yaşam alanlarını korumak için acil önlemler alınmasını talep ediyor.

Köy Halkının Tepkisi ve Yorumları

Köy halkı, göletteki balık ölümlerinin bir an önce sona ermesini ve gerekli önlemlerin alınmasını umuyor. Av malzemeleri satan Muhsin Aynacıoğlu, müşterilerin şikayeti üzerine gölete geldiğinde durumu yerinde inceledi. Aynacıoğlu, gölette gözlemlerinde su seviyesinin çekildiğini ve balıkların kıyıya vurduğunu belirtti. Ayrıca, suyun oksijen eksikliği nedeniyle balıkların ölümüne yol açmış olabileceğini düşündüğünü ifade etti. "Gördüğüm kadarıyla su çekilmiş. Tahminimce suda oksijen eksikliği var. Etrafında fabrika yok, buraya atık dökülecek bir durum yok. Kuraklık nedeniyle böyle bir şey yaşanmış olabilir," şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Irak'ın Kuzeyinde 1 P*K'lı Ter*rist Teslim Oldu

Irak'ın Kuzeyinde 1 P*K'lı Ter*rist Teslim Oldu