Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcık meyvesinin kilo vermeye olan olumlu etkilerini vurgulayarak, bu meyvenin zayıflatıcı özelliklere sahip olduğunu ifade etti. Arıca, kızılcığın içerdiği yüksek miktarda A, C, E ve K vitaminleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, meyvenin magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olduğunu da sözlerine ekledi.
Türkiye genelinde yaygın olarak bulunan yabani kızılcık meyvesinin, özellikle Yalova, Bursa ve Malatya çevresinde sıkça üretildiğini açıklayan Arıca, bu bölgelerde yetişen kızılcığın tokluk hissi verici, ödem artırıcı ve yağ çözücü özelliklere sahip olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcık meyvesinin obeziteyle mücadelede etkili bir rol oynayabileceğini belirtti.
Arıca'nın önerisi üzerine, kızılcık meyvesinin kullanım yöntemini paylaşarak, "Kızılcık meyvesini tarçın ve karanfille bir arada bulundurup 2 litre suda kaynattıktan sonra ılıttıktan sonra her sabah aç karnına 2 bardak içmek, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo kaybına yardımcı olabilir" şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, kızılcığın şerbet veya kuru meyve olarak tüketilebileceğini ve çocuklarda sık enfeksiyonları önleme konusunda da kullanılabileceğini belirtti.