Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Kepez Belediyesi'nin şehre dev bir kazanımı

Kepez Belediyesi'nin şehre dev bir kazanımı

Kepez Belediyesi, DokumaPark'ta 50 bin metrekare büyüklüğünde, aynı anda 150 bin kişinin sığabileceği bir etkinlik meydanı oluşturdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kepez Belediyesi'nin şehre dev bir kazanımı
KAYNAK: Kepez Belediyesi/Bülten

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiğinde ilçede açık alanda kültür, sanat ve sosyal etkinlikler ile festivallerin yapılabileceği meydanlar yoktu. Tütüncü döneminde, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin yanına 10 bin metrekare, Seyhan Caddesi'nde 42 bin metrekare ve DokumaPark'ta 10 bin metrekarelik etkinlik meydanları oluşturuldu.

Kepez Belediyesi'nin düzenlediği festivallere ve sosyal etkinliklere yüksek katılımın olması ilçede daha büyük bir etkinlik meydanı olması ihtiyacını ortaya çıkardı. Bu ihtiyaç da, DokumaPark'ta 50 bin metrekarelik bir meydan düzenlemesiyle karşılanıyor.

Uzunluğu 420 metre, eni 90 metre olan meydan aynı anda 150 bine yakın kişiyi alabilecek bir kapasiteye sahip. Meydanda, 7 bin ton sıcak asfalt serildi.

Kepez Belediyesi, meydanı Antalya Otomobil Festivali ve 2. Antalya Bilim Festivali gibi büyük etkinliklere ev sahipliği yapması için hazırlıyor.

Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, mülkiyet ve imar sorunlarından büyük oranda kurtulan Kepez ilçesinin kültür, sanat ve festivaller şehri haline geldiğini söyledi.

Tütüncü, "Göreve geldiğimde ilçemde kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir salon vardı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, Mimar Sinan Kongre Merkezi, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi, DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi gibi büyüklü küçüklü onlarca kültür ve sanat tesisini ilçemize kazandırdık. Kepez'imizde festivallerin, kültür, sanat etkinliklerini yapılabileceği meydanlara da ihtiyaç vardı. Bu kapsamda 4 tane meydan düzenlemesi yaptık. Ancak festivallerimize, kültür, sanat etkinliklerimize gösterilen yoğun ilgi daha büyük bir etkinlik meydanı ihtiyacını ortaya çıkardı. Bu büyük meydanı da DokumaPark'a kazandırdık. Artık Kepez'in, yüz binlerce kişinin sığabileceği bir etkinlik meydanı var. Antalya Otomobil Festivalimizde de on binlerce kişiyi yeni meydanımızda ağırladık. Meydanımız, 19 Ekim'de 2.'sini düzenlediğimiz Antalya Bilim Festivali'ne de ev sahipliği yapacak. Bu festivalimize de inşallah binlerce ziyaretçi bekliyoruz. Devasa etkinlik meydanımızda, hemşehrilerimizi festivallerle, sosyal etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer Belediyesi çalışmalara devam ediyor

Kemer Belediyesi çalışmalara devam ediyor