Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Japonya'dan Giresun'a gelen Ryo Nakahara fındık hasadını yerinde deneyimledi

Japonya'dan Giresun'a gelen Ryo Nakahara fındık hasadını yerinde deneyimledi

Giresun'da fındık hasadı devam ederken, Japonya'nın Fukuoka kentinden gelen fındık ticaretçisi Ryo Nakahara, Giresunlu girişimci Demet Öztürk’ün daveti üzerine fındık üretim sürecini deneyimledi. Nakahara, fındık toplama sürecini yerinde gözlemleyerek Japon müşterilerine fındığın tüm aşamalarını tanıtma fırsatı buldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya'dan Giresun'a gelen Ryo Nakahara fındık hasadını yerinde deneyimledi
KAYNAK: İHA

Giresun'da fındık hasadının yoğun bir şekilde devam ettiği bu günlerde, Japonya'nın Fukuoka kentinde fındık ticareti yapan Ryo Nakahara, Giresunlu girişimci Demet Öztürk’ün daveti üzerine kente gelerek fındık üretim sürecini yerinde gözlemledi. Piraziz ilçesinde fındık bahçesine giren Nakahara, fındık toplama işlemini bizzat deneyimledi ve fındığı hem topladı hem de çuvalladı.

Japonya'dan Giresun'a gelen Ryo Nakahara fındık hasadını yerinde deneyimledi

'Fındık toplamak zor'

Japonya’da yaklaşık bir buçuk yıldır fındık ticaretiyle ilgilenen Ryo Nakahara, Türkçe öğrenme sürecinin yanı sıra fındık hasadına katılarak bu zorlu süreci yakından görme fırsatı buldu. Nakahara, 'Giresun'da 1,5 yıldır fındık ticareti yapıyorum. Hasada katılmak ve Japon müşterilerime fındığın tüm aşamalarını göstermek için buradayım. Fındık toplamak zor, özellikle yokuş olan bahçelerde. Ancak fındığı çok sevdiğim için bu süreçten keyif aldım. Fındık hem lezzetli hem de sağlıklı bir ürün. Aile bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunabilir' şeklinde konuştu.

'Japonya'da fındığı çoğu kişi tanımıyor'

Japonya’da fındığın genellikle çikolatalı ürünlerle tüketildiğini belirten Nakahara, 'Japonya'da fındığı çoğu kişi tanımıyor. Genelde kaju ve badem gibi kuruyemişler tercih ediliyor. Fındığın Japonya'da pahalı olması da bu durumun sebebi. Ancak müşterilerim Giresun fındığını sevdiler. Fındığın Japonya’daki tüketimi genelde çikolatalı ürünlerle sınırlı. Ayrıca kek, pasta ve kahvaltıda yoğurtla yulaf ezmesiyle tüketiliyor. Benim favorim cevizli makarna, fındık ve fesleğen sosu çok uyum sağlıyor' dedi.

Giresun'daki Sıcak Karşılamadan Memnun

Toplamda 3 yıldan fazla Türkiye'de kalan Ryo Nakahara, Türk insanlarının kendisine her zaman sıcakkanlı davrandığını belirterek, 'Giresun'da hiç kötü bir deneyim yaşamadım. Japonya’da değerli Giresun fındıklarını daha çok tanıtacağım. Her yaz Giresun'da olacağım, seneye görüşmek üzere' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayseri’de Süt Kazanının Patladı Bir Kişide Ağır Yanıklar Oluştu

Kayseri’de Süt Kazanının Patladı Bir Kişide Ağır Yanıklar Oluştu