Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Eğirdir Gölü'nde yosun temizliği başladı

Eğirdir Gölü'nde yosun temizliği başladı

Isparta'da Eğirdir Gölü’nde kötü görüntülere ve kokuya neden olan yosunlar, ot biçme makinesiyle temizlenmeye başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eğirdir Gölü'nde yosun temizliği başladı
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü'nde, yosunların oluşturduğu kötü görüntü ve koku sorunuyla mücadele etmek amacıyla ot biçme makinesi kullanılarak temizlik çalışmaları başlatıldı. Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) Başkanlığı tarafından alınan ot biçme makinesi, 17 Temmuz tarihinde vinç yardımıyla Eğirdir Gölü'ne indirildi.

A W250179 03 Result

Teknik Çalışmalar Sonucunda Faaliyete Geçildi

Yapılan teknik çalışmalar sonucunda ot biçme makinesi bugün itibarıyla çalıştırılarak gölün yüzeyindeki otlar temizlenmeye başladı. İlk olarak Eğirdir Limanı kıyı şeridinde başlatılan ot temizleme çalışmaları, gölün her tarafında devam edecek.

Eğirdir Belediye Başkanı ve EKO-BİR Başkanı Mustafa Özer, göl temizliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, 'EKO-BİR olarak gölümüzdeki otlanmanın temizlenmesi için almış olduğumuz ot temizleme teknemiz bugün itibariyle göreve başladı. Başta Eğirdir’imize ve Eğirdir Gölü kıyısına yerleşim birimlerimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

A W250179 04 Result

Özer, açıklamasında Eğirdir Gölü'nün temizlenmesinin ve korunmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. Gölün hem fiziki hem de kimyevi olarak kirlenmesinin önüne geçmek için yapılan bu çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Özer, 'Eğirdir Gölümüzü temizlemek, korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza, çiftçilerimize ve tarımla uğraşan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Önceliğimiz her zaman Eğirdir Gölü olacak' ifadelerini kullandı.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çarpım tablosu nedir? Nasıl öğrenilir?

Çarpım tablosu nedir? Nasıl öğrenilir?