Samsun yöresinin muhteşem lezzetlerinden olan Çakallı menemeni, Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde bulunan lokantalarda sunuluyor. Yöresel bir lezzet olan Çakallı menemene soğan eklenmiyor.
Çakallı Menemeni Malzemeleri
- 250 gram tereyağı
- 15 gram yeşilbiber
- 600 gram domates
- 10 gram pastırma
- 100 gram kaşar peyniri
- 8 adet yumurta
Çakallı Menemeni Nasıl Yapılır?
Tereyağında biberler doğranarak kavrulur, ardından domatesler eklenerek ezilerek pişirilir. 10 gram pastırma ve 100 gram kaşar peyniri ilave edilir ve malzemeler iyice eriyene kadar karıştırılır. Son olarak, çırpılan yumurtalar eklenir ve isteğe bağlı olarak pişirilir.
Çakallı Menemen Adı Nereden Geliyor?
Çakallı menemeni, Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan yörenin özel bir lezzeti.
Çakallı Menemeni Nasıl Servis Edilir?
Çakallı menemeni, Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir.