Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya'daki su kemerleri göz kamaştırıyor

Antalya'daki su kemerleri göz kamaştırıyor

Antalya’nın Serik ilçesindeki Aspendos Antik Kenti, tarihin izlerini taşıyan muhteşem bir yer. Turistlerin ilgisini çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'daki su kemerleri göz kamaştırıyor

Antalya’nın Serik ilçesindeki Aspendos Antik Kenti, tarihin izlerini taşıyan muhteşem bir yer. Burada bulunan antik tiyatro, Akdeniz’in en iyi korunmuş sahne yapısına sahip. Ancak tiyatrodan daha da etkileyici olan, 2 bin yıllık su kemerleri.

Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki bu kemerler, Aspendos’un tiyatro ve market binasıyla birlikte günümüze ulaşabilen üç önemli yapısından biri. Su kemerleri, antik çağın mimari ustalığını gözler önüne seriyor.

Aspendos Antik Kenti, M.Ö. 10. yüzyılda Aka’lar tarafından kurulmuş ve Serik’e 9 km uzaklıkta yer alıyor. Antik tiyatro, küçük bir tepenin yamacına inşa edilmiş ve sahnesiyle birlikte sağlam bir şekilde günümüze gelmiş. Bu nedenle, arkeologlar için çok değerli bir yapı.

Her yıl binlerce turist, Aspendos Antik Kenti’ni ziyaret ediyor. Özellikle güneş batarken, su kemerlerinin üzerinde oluşan ışık oyunu, büyüleyici bir manzara sunuyor. Su kemerlerinin güzelliği, fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'ya 180 km uzaklıkta bu yere hayran kalacaksınız

Antalya'ya 180 km uzaklıkta bu yere hayran kalacaksınız