Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya-Kemer sahil yoluna yaklaşık 40 km mesafede

Antalya-Kemer sahil yoluna yaklaşık 40 km mesafede

Antalya-Kemer yolunun 40. kilometresinde, Obaköy Mevkii’nde bulunan bir kaya altı sığınağı olan Beldibi Mağarası görenleri hayran bıraktırıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya-Kemer sahil yoluna yaklaşık 40 km mesafede

Beldibi Mağarası, Antalya-Kemer yolunun 40. kilometresinde, Obaköy Mevkii’nde bulunan bir kaya altı sığınağıdır. Deniz seviyesinden 25 metre yükseklikte olan mağara, doğal etkenlerle aşınmış ve içindeki kültürel katmanlar büyük ölçüde kaybolmuştur.

Mağara, eski çağlardan beri insanların yaşadığı ve iz bıraktığı, önemli bir tarih öncesi merkezdir. Mağarada yapılan araştırmalar sonucunda, Taş Devri’nin farklı evrelerine ait 6 katman tespit edilmiştir. Bu katmanların dördüncü, beşinci ve altıncısı, Üst Paleolitik Çağ’a aittir.

Kazılarda ise Üst Paleolitik ve Mezolitik Çağ’larda kullanılan çakmak taşı aletler, bıçaklar, ok uçları, oraklar, deniz kabukları, seramik parçaları gibi buluntular ortaya çıkmıştır. Mağaranın duvarlarında ise yaban keçisi, geyik, insan gibi figürler resmedilmiştir. Bu buluntular, mağarada avcılık ve toplayıcılık yapan toplulukların varlığını göstermektedir.

Beldibi Mağarası, arkeolojik bir sit alanı olarak koruma altındadır. Günümüzde ziyarete açık olan mağara, ilginç atmosferi ve görkemli oluşumları ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Mağaraya tekne turları ile ulaşmak mümkündür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da yeni çevre yolu yılan hikayesine döndü

Alanya'da yeni çevre yolu yılan hikayesine döndü