Ankara'daki Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nde, cesur dağcıların gerçekleştirdiği yüksekten çalışmalar, havadan dron ile kaydedildi. Keçiören ilçesinde bulunan 197 metre yüksekliğindeki kule, 15 Mart'ta gerçekleştirilecek açılışa hazırlanıyor. İnşasını 11 kişilik endüstriyel dağcı ekibi üstlenirken, cam çatının parçaları büyük bir titizlikle monte ediliyor.

Ankara'nın Örümcek Adamları! Görenlerin Yüreği Ağzına Geldi (2) Result

Dağcılar, Ankara'nın Yüksek Binası Üzerindeki Görevlerini Yerine Getiriyor

Kulede görev alan 11 dağcı, cam çatının parçalarını monte etme sürecinde dron ile havadan görüntülendi. İple erişim teknisyeni Ekin Şafak, dağcılık hobisini endüstriyel dağcılıkla birleştirerek kuledeki çalışmalara aktif olarak katıldığını belirtti. Şafak, 'Ankara'daki bu yüksek binada çalışmak bizim için büyük bir şans. Ayrıca, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında sembolik bir yapıda hizmet verebilmek keyifli bir durum' dedi.

Ankara'nın Örümcek Adamları! Görenlerin Yüreği Ağzına Geldi (5) Result

Yılbaşı Hindi Dolması Nasıl Yapılır? Tavukla da Pişirilir mi? Yılbaşı Hindi Dolması Nasıl Yapılır? Tavukla da Pişirilir mi?

Güvenliğin Sorumluluğu Saha Şefinde

Saha şefi Berkan Barış, güvenliği sağlama sorumluluğunu üstlenerek, 'Arkadaşların ipte çalışırken güvenliği benden sorumlu. Akşam herkesin evine güvenle gidebilmesi için kimsenin burnu bile kanamadan çalışmasını sağlıyoruz. Yaklaşık iki aydır buradayız, LED montajı, vincin sökümü, cam değişimi, havalandırma işleri gibi birçok konuda yardımcı olduk' şeklinde konuştu.

Ankara'nın Örümcek Adamları! Görenlerin Yüreği Ağzına Geldi (4) Result

Korkularla Başa Çıkan Teknisyenler

Berkan Barış, yaptığı işin korkutucu olduğunu ancak güvenlik önlemleriyle rahatlıkla çalışabildiklerini ifade etti. Yüksekten korksa da bağlı oldukları malzemeye güven duyduklarını belirten Barış, 'Malzemeye güveniyoruz, yüksekliğin pek de bir önemi olmuyor. İki metre ya da iki yüz metre aynı bizim için değişen bir şey olmuyor' dedi.

Ankara'nın Örümcek Adamları! Görenlerin Yüreği Ağzına Geldi (3) Result

Editör: Banu Yapar