Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Ahmet Ercan'dan Önemli Uyarı! Burdur'da Deprem Riski Artıyor

Ahmet Ercan'dan Önemli Uyarı! Burdur'da Deprem Riski Artıyor

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Burdur ilindeki deprem riskini vurguluyor. Ercan'ın uyarılarına göre, kentte kırıklardan kaçacak yer olmadığı ve yapısal önlemlerin alınması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, Burdur gölünün her depremde biraz daha çöktüğü ve çevresel tehlikelere yol açtığına dikkat çekiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahmet Ercan'dan Önemli Uyarı! Burdur'da Deprem Riski Artıyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili uyarılarına devam ediyor. Son olarak dikkat çektiği yer ise Burdur iline dikkat çekti. Deprem uzmanı, Burdur'da kırıklardan kaçacak yer olmadığını belirtti.

Ercan, Burdur'un coğrafi konumuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Burdur, Fethiye-Gölhisar-Burdur buruk çukuru içinde, olası eski fosil dalma batma kuşağı içinde yer almaktadır." Ek olarak, "Düşüntülü, sol yanal atımlı güney kırığının gerilim biriktirme hızı, 0,7 - 1 cm ile 0,3-0,4 cm'lik kuzeyden hızlı olduğundan burulmaktadır. Göl güneyi depremlidir" şeklinde uyarılarda bulundu.

Sosyal Medya Üzerinden Yapılan Uyarılar

Prof. Dr. Ercan, Burdur için sosyal medya hesabından da uyarılarda bulundu. "Kırık, sağlam yerdeki sağlam yapıyı keser, öteler, ancak yıkmaz. Yıkan, odaktan çıkan P, S, R sarsıntılarının yapıyla rezonansıdır" diyen Ercan, "Burdur'da kırıklardan kaçacak yer yoktur. Kentin ivedi sarsıntı, yer-yapı rezonansıyla ölçüyle taranması gerekir."

Ercan ayrıca, Burdur'un Ulucami dolayındaki kesiminin, Yukarı Pazar'ın deprem güvenli olduğunu belirtti. Ancak büyük bir kesiminin gevşek dere birimleri üzerine oturduğunu vurgulayarak, "Yüksek yapıya asla izin verilmemeli. Dar gelirlilerin oturduğu eski mahalleler ivedi kentsel dönüşüme sokulmalı, kent büyütülmemelidir" dedi.

Gölün Durumu ve Çevresel Tehlikeler

Ercan, her depremde gölün biraz daha çöktüğünü belirterek, "Burdur gölünü besleyen derelere büvet yapılması, gölü kurutmaktadır. Yağış yeterli değildir. Doğal yaşam korunsun. Göl kuruyor" şeklinde uyardı. Bu durumun, çevresel tehlikeleri beraberinde getirdiğini vurguladı.

Burdur'un coğrafi özelliklerine de değinen Ercan, "Burdur, Fethiye-Gölhisar-Burdur buruk çukuru içinde, olası eski fosil dalma batma kuşağı içinde yer almaktadır. Düşüntülü, sol yanal atımlı güney kırığının gerilim biriktirme hızı, 0,7 - 1 cm ile 0,3-0,4 cm'lik kuzeyden hızlı olduğundan burulmaktadır. Göl güneyi depremlidir" şeklinde uyarılarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çocuklar beyaz yalanlara nasıl tepki veriyor?

Çocuklar beyaz yalanlara nasıl tepki veriyor?