10 dakikada kısır yapmak, sanıldığı kadar zor değildir. Bunun için birkaç püf noktaya dikkat etmek yeterlidir.

10 Dakika Kısır Yapmanın Püf Noktaları

  • Kullanacağınız bulgur, tane tane ve kavrulmuş olmalıdır.
  • Pirinci, bulgurdan sonra ilave edin.
  • Kısıra, salça yerine domates püresi de ekleyebilirsiniz.
  • Kısıra, dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
  • Kısıra, ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz.
  • Kısıra, limon suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Kısırı, servis etmeden önce dinlendirin.

10 Dakikada Kısır Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Ceviz, badem, fındık (isteğe bağlı)
  • Limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı

  1. Bulgur ve pirinci ayrı kaplarda ılık suyla ıslatın.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  3. Bir tavada soğanı ve sarımsağı kavurun.
  4. Kavrulan soğanlara domatesleri ilave edin ve pişirin.
  5. Domatesler piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan domatesleri blenderdan geçirin.
  7. Bulgur ve pirinci süzün.
  8. Bir kasede salça, soğan, sarımsak ve domates sosunu karıştırın.
  9. Bulgur, pirinç, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin ve karıştırın.
  10. Kuruyemişler ve limon suyunu da ilave edin ve karıştırın.
  11. Kısırı servis edin.

10 Dakikada Kısır Yapmanın Püf Noktaları

  • Kısır yaparken, malzemeleri önceden hazırlamanız, pişirme süresini kısaltacaktır.
  • Kısırı, ocakta fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Kısır, ocaktan aldıktan sonra dinlenmeye bırakılırsa, daha lezzetli olacaktır.

10 dakikada kısır yapmak için bu püf noktalarına dikkat ederek, lezzetli ve pratik bir kısır hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Kamer Durdu