Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve geleceğe miras bırakılmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. İç sularımızdaki su ürünleri stoklarını takviye etmek için başlatılan 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde, Yalova'daki göletlere toplamda 100 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Kazdağları'ndaki Orman Katliamı Görüntülendi Kazdağları'ndaki Orman Katliamı Görüntülendi

A W263567 05

Yalova'daki Göletlere Balıklandırma Yapıldı

Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu tarafından üretilen yavru sazan balıkları, 2024 yılı balıklandırma programı kapsamında çeşitli göletlere bırakıldı. Dağıtım şu şekilde gerçekleştirildi:

  • Çiftlikköy ilçesindeki İlyasköy Göleti: 20 bin yavru sazan balığı
  • Altınova ilçesindeki Örencik Göleti: 10 bin yavru sazan balığı
  • Armutlu ilçesindeki Mecidiyeköy Göleti: 30 bin yavru sazan balığı
  • Çınarcık’taki Ortaburun Sulama Barajı: 40 bin yavru sazan balığı

Sürdürülebilir Balıkçılığın Önemi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, balıkçılığın sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için kurallara bağlı avcılığın önemine vurgu yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması, kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.'

A W263567 02

Bu projeyle birlikte, su ürünlerinin doğal ortamlarında sürdürülebilir bir şekilde çoğalması hedefleniyor ve gelecek nesiller için sağlam bir ekosistem bırakılması amaçlanıyor.

Van'da göletlerde balık ölümleri araştırılıyor Van'da göletlerde balık ölümleri araştırılıyor

Kaynak: İHA