Mercimek Lavaşı; glutensiz, vegan ve besleyici bir seçenek olarak sofralarımıza lezzet katıyor. Yüksek protein ve lif içeriği ile hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunan bu lavaş, pratik tarifi sayesinde kolayca hazırlanabiliyor. Yemeklerinize eşlik edecek lezzetli ve sağlıklı bir ekmek olarak kullanabileceğiniz Mercimek lavaşı malzemeleri ve tarifi şu şekilde...
Mercimek Lavaşı Malzemeleri Nelerdir?
- Geceden ıslatılmış mercimek
- Az miktarda su (mercimeklerin üstünü hafifçe geçecek kadar)
- Birer çay kaşığı tuz, kimyon ve karabiber
Mercimek Lavaşı Nasıl Yapılır? Mercimek Lavaşı Tarifi
- Mercimekleri Hazırlayın: Geceden ıslatılmış mercimekleri süzün ve bir karıştırma kabına alın.
- Baharatları Ekleyin: Üstüne mercimeklerin az geçecek kadar su, tuz, kimyon ve karabiber ekleyin.
- Karıştırma: Tüm malzemeleri blenderdan geçirerek pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Pişirme: Yağlanmış tavada karışımı dökün ve alt-üst ederek pişirin.
Mercimek Lavaşı Nedir?
Mercimek lavaşı, glutensiz ve besleyici bir seçenek olarak sofralarınıza lezzet katıyor. Yüksek protein ve lif içeriği ile hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunar. Pratik tarifi sayesinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lavaşı, yemeklerinize eşlik edecek lezzetli bir ekmek olarak kullanabilirsiniz.