Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde öğle saatlerinde iki ayrı işletmeden yemek yiyen 10’u lise öğrencisi, biri ise sivil vatandaş olmak üzere toplam 11 kişi, mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle başlatılan sağlık süreci kapsamında olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Aynı Gün Aynı Menü: Tavuk Pilav Zehirledi mi?
Edinilen bilgiye göre olay, Adapazarı ilçesinde eğitim veren Atatürk Anadolu Lisesi çevresinde meydana geldi. Okulda öğrenim gören 10 öğrenci, öğle tatilinde dışarı çıkarak çevredeki iki farklı işletmeden tavuk-pilav menüsü satın aldı. Aynı saatlerde bir vatandaşın da benzer menüyle beslendiği öğrenildi.
11 Kişide Aynı Belirti!
Kısa süre içinde ortak belirtiler göstermeye başlayan 11 kişide mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal gibi semptomlar görüldü. Şikayetlerin artması üzerine öğrenciler ve vatandaş sağlık kuruluşlarına başvurdu.
Şikayetler Benzer, Kaynak Aynı
Öğrencilerin ve vatandaşın farklı işletmelerden yemek aldığı fakat menülerin benzer olduğu belirtildi.
İnceleme Başlatıldı
Zehirlenme şüphesiyle başvuran kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, kontrol amaçlı gözlem altında tutuldukları öğrenildi.