Adalet Bakanlığı’nın Fettah Tamince hakkında ‘FETÖ
üyeliği’, ‘zimmet-dolandırıcılık’ suçlamasıyla soruşturmanın yeniden
açılmasının istemesine ilişkin dosyanın içeriği ortaya çıktı.. Emekli Hakim
Osman Kaçmaz adına bakanlığa sunulan 13 sayfalık itiraz dilekçesinde
Tamince'nin faaliyetleri ile ilgili bir çok detay ve iddiaya yer verilirken,
dosyayı inceleyen bakanlık Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın denetime
elverişsiz raporuna dayanarak, etkin soruşturma yapılmadığına dikkat
çekti.
RixosHotels Grubu sahibi iş insanı Fettah Tamince hakkında ‘FETÖ üyeliği’, ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları Tüzel Kişiliklerin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Zimmet, Güveni Kötüye Kullanma’ suçlamasıyla Antalya’da yürütülen soruşturmada 3. Sulh Ceza Hâkimliğince verilen takipsizlik kararının bozulması için Sincan 1. Ağır Ceza Eski Hâkimi Osman Kaçmaz’ın vekili avukat Nizamettin Sağır, Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Sağır’ın dilekçesini inceleyen bakanlık, itirazı kabul ederek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının etkin bir soruşturma yapmadığına dikkat çekti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 sayfalık dilekçe ile başvurarak Tamince hakkında verilen takipsizlik kararı hakkında ‘kanun yararına bozma’ talep eden bakanlığın talebi kabul edilirse Tamince hakkında yeniden soruşturma başlatılacak. Diğer yandan Adalet Bakanlığı’na Sağır tarafından sunulan 13 sayfalık itiraz dilekçesinde; Fettah Tamince’nin Zaman Gazetesi hissedarlığından Uluslararası Antalya Üniversitesi üzerinden dönen para trafiğine kadar birçok detay yer alıyor.
ADALET BAKANLIĞI’NA 13 SAYFALIK BAŞVURU
Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, Tamince’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede milat kabul ettiği 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra da FETÖ’ye finansal destek sağladığı, FETÖ’nün yayın organlarının sahibi FEZA Yayıncılık A.Ş.’de hissedar olduğu, yine FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesi ile KHK ile kapatılan Türk Rus Kültür Vakfı, Gevher Sultan Vakfı, Tölerans Vakfı gibi vakıfların kurucusu ve Tuskon’un üyesi olduğuna ilişkin ortaya çıkan yeni delillerin var olmasına karşın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın söz konusu delillere yönelik inceleme yapmadan Fettah Tamince hakkında ‘terör örgütü üyeliği’, ‘zimmet’ suçları yönünden ‘yeterli delil elde edilemedi’ gerekçesiyle soruşturmanın kapatıldığı ifade edildi.
TAMİNCE, 17-25 ARALIK’TAN SONRA ZAMAN GAZETESİ’NDE HİSSEDARDI
Fettah Tamince’nin 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra da FETÖ ile ilişiğinin kesilmediğine dikkat çeken Nizamettin Sağır, Tamince’nin 12 Ocak 2014’te FETÖ’nün yayın organı olan FEZA Yayıncılık A.Ş.’den yüzde 10 hisse aldığını, bu hisseleri de 5 ay kadar sonra 20 Mayıs 2014 tarihinde yönetim kurulu kararıyla devrettiğini itiraz dilekçesinde belirtti. Sağır, şikâyet dilekçelerinde sundukları iddiaların teyidine ilişkin Ticaret Sicil Müdürlüğü belgelerinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istenmediğini vurguladı.
TAMİNCE FETÖ İLTİSAKLI 5 DERNEKTE KURUCU
Fettah Tamince’nin Kom Şube Müdürlüğüne yazılan yazıya verilen cevapta İrfan AŞ.’deki ortaklığı haricinde FETÖ iltisaklı KHK ile kapatılan 5 dernek ve vakıfta daha kurucu olduğu görünüyor. Fettah Tamince’nin Yedi Renk Sanat Vakfı, Türk Rus Kültür Vakfı, Gevher Sultan Vakfı, Tölerans Vakfı gibi vakıfların kurucusu, TUSKON’un ise üyesi olduğuna dikkat çeken Nizamettin Sağır, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu konuda da ilgili vakıf ve derneklerde Tamince üyeliği olup olmadığının araştırılmadığını belirterek, “FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan vakfın kurucusu,17-25 Aralık sonrası FETÖ şirketi ortağı, FETÖ’cü kuruluşların üyesi ve Bankasya’da yüz milyonlarca liralık bağış hesabı olan Fettah TaminceFETÖ’cü değilse, kime FETÖ’cü denilir? Bu sorunun cevabı da verilmelidir. Sonuç olarak savcılık eksik ve yetersiz soruşturma ile sonuca varmıştır” dedi.(Haber Merkezi)