Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset İsveç’in NATO Üyeliği İçin Bahçeli’nin Filistin şartı

İsveç’in NATO Üyeliği İçin Bahçeli’nin Filistin şartı

MHP Lideri Devlet Bahçeli İsveç’in NATO üyeliği için Filistin şartı koştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsveç’in NATO Üyeliği İçin Bahçeli’nin Filistin şartı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda partisinin tavrını belirlerken, Filistin sorununda alınacak kararların belirleyici olacağını ifade etti. Bahçeli, Filistin devletinin 1967 sınırları dahilinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip bir devlet olarak tanınması ve İsrail’in tazminat ödemesi kabul etmesi durumunda, İsveç’in NATO üyeliğine onay verebileceklerini belirtti.

İsveç’in NATO Üyeliği İçin Bahçeli’nin Filistin şartı

İsveç’in NATO’ya üye olmasına elbette soğuk bakıyoruz

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, geçen ay AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmişti. Bahçeli, bu duruma karşı çıkarak, İsveç’in PKK’nın Avrupa’daki mağarası olduğunu ve Stockholm’ün Kandil Dağı kadar tehlikeli olduğunu belirtti.

Bahçeli, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çekerek, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolunun açılması durumunda İsveç’in NATO üyeliğine onay verebileceklerini ifade etti.

Bahçeli, , 'İsveç’in NATO’ya üye olmasına elbette soğuk bakıyoruz. Fakat bizim için kitabımıza hakaret etmekle Müslümanlara zulmetmek aynıdır. Eğer İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış ortamı sağlanırsa, 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip Filistin devleti tanınırsa, İsrail tazminat ödemeyi kabul ederse, Netanyahu’nun Lahey’de yargılanmasının yolu açılırsa İsveç’in NATO üyeliğine tamam deriz' dedi.

50+1 milli iradenin güçlü ifadesi ve tecellisidir

Bahçeli, 'Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 oy nisabıyla ilgili görüşünüzde bir değişiklik var mı” sorusuna ise “Herhangi bir değişiklik yok. Yüzde 50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kilididir. Seçilen cumhurbaşkanının meşruiyet temelidir. Yüzde 50+1 milli iradenin güçlü ifadesi ve tecellisidir. Böyle tartışmalardan ülkemizi uzak tutmak lazımdır' yanıtını verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçim Süt ve Meysu soruşturmalarında yeni karar

İçim Süt ve Meysu soruşturmalarında yeni karar