Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset Erdal Beşikçioğlu'ndan açıklama geldi: Çocuğu ısıran köpeğe ne olacak?

Erdal Beşikçioğlu'ndan açıklama geldi: Çocuğu ısıran köpeğe ne olacak?

Ankara'nın Etimegut ilçesi Yapracık Mahallesi'nde yaşanan bir köpek ısırma vakası üzerine, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu önemli açıklamalarda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Erdal Beşikçioğlu'ndan açıklama geldi: Çocuğu ısıran köpeğe ne olacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ankara'nın Etimegut ilçesi Yapracık Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yeşil küpeli bir sokak köpeği Y. K. adlı çocuğu ısırdı. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, bu durumu büyük bir hassasiyetle takip ettiklerini belirtti. Köpeğin, Sincan Belediyesi'ne kayıtlı bir sokak hayvanı olduğu ifade ederek, ısırılan çocuğun sağlık durumunu yatkip ettiklerini söyledi.

Köpeklerin Sağlık Kontrolleri yapıldı

Beşikçioğlu'nun açıklamasıma göre; köpek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Geçici Hayvan Bakım Evi'ne götürüldü. Yapılan sağlık kontrollerinin ardından, köpeklerden biri sahiplendirildi. Diğer köpek ise 10 günlük gözetim sürecinin ardından alındığı yere bırakılacak.

Artan Sokak Hayvanı Sayısı ve Güvenlik Önlemleri

Açıklamada, son dönemde ilçede diğer ilçelerden bırakılan köpek sayısında bir artış gözlemlendiğini belirten Başkan Beşikçioğlu şunları söyledi:

'Yapracık Mahallemizde yaşanan üzücü bir köpek ısırma vakasını büyük bir hassasiyetle takip etmekteyiz. Yeşil küpeli bir sokak hayvanının Y**** K**** adlı bir çocuğumuzu ısırması sonucu, hem can dostlarımızın hem de çocuğumuzun sağlığını ve güvenliğini korumak için gerekli adımları atıyoruz.

Bahsi geçen köpeğin yeşil küpesi, Sincan Belediyesi'ne kayıtlı bir sokak hayvanı olduğunu göstermektedir. Gerekli sağlık kontrolleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakım Evi’ne götürülen can dostlarımızdan bir tanesi sahiplendirilmiş olup diğeri ise 10 günlük gözetimden sonra alındığı yere bırakılacaktır.

Ne yazık ki, son dönemde İlçemizin sınırlarına diğer ilçelerden bırakılan köpek sayısında bir artış gözlemlenmiştir. Bu durum, can dostlarımızı korumak için gösterdiğimiz titiz çalışmalara gölge düşürebilir. Bu nedenle, İlçemizde hem sokak hayvanlarımızın hem de vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz.

Her bir çocuğun ve vatandaşın sağlığını ve yaşam hakkını nasıl önemsiyorsak, her sokak hayvanının da can güvenliğini en az o kadar önemsiyoruz. Küpeli ya da küpesiz, sokak hayvanlarından gelen her şikayet ciddiyetle ele alınmakta ve gereken işlemler yapılmaktadır. Bu süreçte, ısırılan çocuğumuzun sağlık durumu titizlikle incelenmiş ve aşı kartı ile sağlık raporu kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Hem köpeğin zarar görmemesi hem de ısırılan çocuğun doğru bir şekilde tedavi edilmesi adına bu süreci dikkatle yürütmekteyiz. Bu konuda hayvanseverlerimizden de anlayış ve işbirliği bekliyoruz. Sokak hayvanlarımızı korurken, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak en büyük sorumluluğumuzdur.'


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'da Genç Adam Evinde Silahla Vurulmuş Halde Bulundu

Konya'da Genç Adam Evinde Silahla Vurulmuş Halde Bulundu