Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Diyanet İşleri Başkanı'ndan çarpıcı Atatürk paylaşımı

Diyanet İşleri Başkanı'ndan çarpıcı Atatürk paylaşımı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milli bayramlarda Atatürk'ün adını anmaması eleştirilirken, Ali Erbaş’ın Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Atatürk’ü anması dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyanet İşleri Başkanı'ndan çarpıcı Atatürk paylaşımı
KAYNAK: Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Çanakkale Zaferi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi milli günlerde ve Cuma hutbelerinde Atatürk'ün adını anmaması uzun zamandır eleştirilere neden oluyordu. Bu durum, toplumda çeşitli tepkilere yol açmıştı.

Ali Erbaş’ın Sosyal Medya Paylaşımı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu ezberleri bozdu. Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlama mesajında, Atatürk’ü de andı. Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu toprakları bizlere vatan kılan zaferlerimizden Malazgirt Zaferi'nin 953’üncü yıldönümü ve 30 Ağustos Zaferimizin vesilesi Büyük Taarruz’un 102’nci yıl dönümü dolayısıyla Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını ortaya koyarak nice destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Aziz emanetleri ve muazzez hatıraları kıyamete kadar her daim yaşayacaktır. Ruhları şad olsun."

Ali Erbaş’ın bu paylaşımı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milli günlerde ve bayramlarda Atatürk'ü anmaması ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB'den çevreci okullara 'Yeşil Bayrak' ödülü

MEB'den çevreci okullara 'Yeşil Bayrak' ödülü