Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Bodrum'da orman yangını: 2024'ün en ciddi yangınlarından!

Bodrum'da orman yangını: 2024'ün en ciddi yangınlarından!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum'da orman yangını: 2024'ün en ciddi yangınlarından!
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yer alan Pınarbelen Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangın, 14.15 sıralarında ormanlık alanda meydana geldi. Alevlerin hızla yayıldığını gören vatandaşlar, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi.

Bodrum'da Orman Yangını 2

İhbar üzerine harekete geçen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. Ekipler, yangına karadan müdahale ederken, bölgedeki tüm hava araçları da yangına havadan müdahale için yönlendirildi.

Bodrum'da Orman Yangını 3

A W243344 03 Result

Rüzgar Etkili Oluyor 

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgede bulunan ekip sayıları artırıldı.

A W243344 02 Result

Ekipler Teyyakkuz Halinde 

Yangın bölgesinde ekip sayıları artırıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 10 helikopter 8 uçak ile havadan, 33 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer ve 271 personel ile karadan söndürme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

A W243435 01 Result

Bodrum Yangını Hakkında Kaymakam ve Belediye Başkanından İlk Açıklama

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, yaptığı açıklamada, 'Ekipler yangına şu an ciddi müdahalede bulunuyor. 8 uçak, 10 helikopter, 200’den fazla orman işçimiz yangına müdahale ediyor. Kontrol etmeye çalışıyoruz, epey çevrildi, yani şuan tam soğutma diyemez ama iyi noktaya geldiğimizi sanıyoruz. Pınarlıbelen ve Etrim Mahallelerimize sıçramaması için çabalarımız devam ediyor. Orman teşkilatımızın hava araçlarının çok iyi seviyeye geldiğini gördük. Soğutma çalışmaları bittikten sonra jandarmamız yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yürütecek.' dedi.

A W243483 01 Result

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de, 'Bugün saat 14.15 sıralarında PınarlıBelen'le Çamlık Mahalleleri arasında Kaplandağ mevkisinde bir orman yangını meydana geldi. Yangının meydana geldiği bölge sarp bir arazi olduğu için maalesef ki karadan müdahale edemedik. Ancak devletimizin imkanlarıyla Sayın Kaymakamımızın liderliğinde orman işçilerimiz yaklaşık 300 personel çalışıyor. 10 helikopter, 8 uçak yangına ilk andan beri müdahale ediyor. Allah devletimize zeval vermesin. Yaklaşık olarak 250 sortinin üzerinde bir sorti ile yangına müdahale edilme çalışmaları devam ediliyor. Kısmen kontrol altına alınabiliyor. Ancak bildiğiniz gibi bölgenin hem dağlık olması hem de rüzgarın çok değişken yönlerden esmesi nedeniyle yangını yer yer kontrolden çıkıp tekrar büyüme eğilimi gösteriyor. Bu ormanların yanmaması için bir metrekare bile orman alanını kaybetmememiz için etkin çalışmamız sürmeye devam edecek. Yangın dediğim gibi kontrol altı almak için etkin mücadele veriyoruz" şeklinde konuştu.

A W243483 06 Result

Bodrum'daki orman yangınında söndürme çalışmaları 8. saatinde

Muğla'nın Bodrum ilçesi Pınarlıbelen'de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ederken, söndürme çalışmalarında 8'inci saate girildi. Ekipleri yoğun çabası devam ediyor.

A W243483 03 Result

A W243493 03 Result

Muğla Valisi: 2024 yılının en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz

Orman yangını bölgesine giden Muğla Valisi İdris Akbıyık, incelemelerde bulundu.

Bölgenin sarp dağlık bölge olması sebebiyle karadan müdahalenin zor olduğunu belirten Vali şunları söyledi:

'Bodrum'a Muğla'mıza büyük geçmiş olsun. Ülkemize büyük geçmiş olsun. 2024 yılının en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz burada. Kumköy'de. Burada bütün orman ekibimiz bölge müdürümüzün liderliğiyle yine AFAD birimlerimizi, müdürümüz, büyükşehir belediyemiz, itfaiye, yine MUSKİ, ayrıca Bodrum Belediyesi, Milas Belediyesi, vatandaşlarımız ile beraber bu orman yangınını elimizden geldiği kadar kontrol altına almak için havadan, karadan büyük bir mücadele veriyoruz. Öncelikle ben burada görev yapan tüm orman personelini, yine diğer kurumlardan gelen canla başla çalışan jandarmalarımız, diğer personellerimizi tebrik ediyorum. Şu anda yerleşim yeri için Allah'a şükür bir tehlike yok. Ancak tabii tam manasıyla kontrol altına alınmış diyemiyoruz. En azından yangının yayılması ilerlemesi engellendi. Sabaha kadar tüm birimlerimiz araçlarımız çalışacak. Tabii burada sıkıntı şu. Karadan müdahale çok zor oldu. Arkadaşlarımız metrelerce kilometrelerce, o su hortumlarını taşıdılar, itfaiye hortumlarını taşıdılar. Yol olmadığı için dozerlerimiz yol açma çalışması yapıyor. Bir taraftan da karadan gayret devam ediyor. Burada bugün 18 hava aracımız çalışıyor şu anda. Karadan arazözlerimiz, itfaiyelerimiz, belediyelerden gelen özel sektörlerden gelen araçlarla yol açma çalışmaları yapıyorlar. Yaklaşık 420 personelimiz de ağırlık Orman Bölge Müdürlüğümüz personelleri olmak üzere burada görev yapıyor. İnşallah sabaha kadar devam edeceğiz ve kontrol altına alacağız. Milletimize Muğla'ya büyük geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden korusun. Tabii her türlü araştırmayı jandarmamız yapıyor. Yangının çıkış nedeni de inşallah tespit edilecek. Tahminen şu anda tam ölçüm yapılmadı ama 100 hektar civarı alan zarar gördü. Bunun içerisinde tabii zeytinlik alanlar da var. Küçük bir kısmı da zeytinlik alan, test çalışmaları daha sonra yapılacak.'

A W243493 01 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları ormanlar için toplanacak

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları ormanlar için toplanacak