Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset Baro Başkanı AKP'ye başkan oldu!

Baro Başkanı AKP'ye başkan oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül’ü AKP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na ataması, hukuk çevrelerinde ve siyaset dünyasında tartışmalara neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baro Başkanı AKP'ye başkan oldu!
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Kahramanmaraş İl Başkanlığı'na, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül’ü atadığı ortaya çıktı. Bu karar, hukuk çevrelerinde ve siyaset dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Gül'ün Atama Açıklaması

Muhammed Burak Gül, 7 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, “Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Sayın cumhurbaşkanımıza şahsıma emanet ettikleri bu onurlu ve kutlu görev için şükranlarımı sunuyorum. Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti 23 yaşında” ifadelerini kullandı.

Tepkiler Yükseliyor

Eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan, atamayı ahlaki ve etik bulmadığını belirterek, “Bu durum ahlaki de etik de değil. Ayrıca yurttaşların yargıya ilişkin kaygıları, özellikle deprem davalarında birçok soru işareti varken böyle bir tercih kamuoyu vicdanını da yaralar.” dedi. Kazan, Gül’ü istifaya davet ederek “Hukukla artık bu kadar oynamayın ne olur” şeklinde konuştu.

'Hakimlerin Adil Karar Verme' Endişesi

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Gül'ün baro başkanı sıfatıyla birçok davaya müdahil olduğunu belirterek, “Bir partinin il başkanı, hele de iktidar partisi il başkanı bir gün bile olsa böyle bir görevde bulunamaz. Bu kişi davalara gittiğinde hâkimlerin, savcıların gözünde AKP il başkanı olacak” dedi. Öztunç, “Aksi bir durumda cezalandırılma korkusu duyan hâkimler nasıl adil karar verecek? Yaşananlar, tarafsızlıkla bağdaşmayan, iktidar tarafından yargının siyasallaşmasının bir örneği daha. Yakında il başkanlarını da hâkim yaparlar” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Menzil Sitesi'nde Rezidans Polemiği! Ev Sahipleri Yönetime Tepkili

Menzil Sitesi'nde Rezidans Polemiği! Ev Sahipleri Yönetime Tepkili