Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset AKP'li Başkan'dan mangal partisi savunması: Sucuğu pişirdik ama yemedik

AKP'li Başkan'dan mangal partisi savunması: Sucuğu pişirdik ama yemedik

Osman Aşkın Bak ve Hulusi Akar ile mangal başında poz veren Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘AKP'nin mangal partisi’ iddialarına yanıt verdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile mangal başında poz vermişti. AKP'lilerin ‘mangal partisi’ iddiaları büyük tepki toplarken, Başkan Büyükkılıç, 'Pişirdik ama bir lokma ağzımıza atmadık" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, coğrafi işaret almış ve tescillenmiş Kayseri Sucuğu’nun kentteki etkinliklerde hem tanıtıldığını hem de ikram edildiğini açıkladı. Büyükkılıç, "Biz şehrimizin ürünlerine sahip çıkarız. Kayseri’mizin ürünleri ile gurur duyuyoruz" dedi.

Başkan Büyükkılıç'tan ‘mangal partisi’ açıklaması

Başkan Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamaları öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yapılan üç ayrı etkinlikte sucuk ikramı yaptıklarını hatırlattı. "YGeçen hafta içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak 3 ayrı etkinlik yaptık, çok şükür. Gençlik ve Spor Bakanımızın, önceki dönem Milli Savunma Bakanımızın, milletvekillerimizin, vatandaşlarımızın katılımıyla Yüksek İrtifa Kamp Merkezimizin açılışını yaptık. Dünyada kendisinden söz ettirecek olan bir projeyi hayata geçirdik, açılışı sırasında takdir edersiniz, her açılışımızda olduğu gibi hem Kayseri’mizin ürünlerini tanıtmak hem de ikramda bulunmak amacıyla sucuk ikram ettik. Hiçbir zaman sucuk ikramı sırasında bakanlarımızın yapmış olduğu etkinlikte ağzına dahi bir lokma almadıklarını gördük. Daha sonra Alzheimer Merkezi’mizin temel atma merasimine katılan vatandaşlarımıza sucuk ve tatlı ikram ettik, o şekliyle çalışma yaptık. Dün de Kayseri’mizde on binlerce vatandaşımızın katıldığı Uluslararası Yarı Maraton yarışmalarımızın etkinliği yapıldı. Hem de yağmur altında çok güzel ortam oluştu. Tüm katılanlara aynı şekilde sucuk ikram ettik" şeklinde konuştu.

“leblebi ikram edecek halimiz yok”

Kayseri denilince akla ilk gelen lezzetlerin sucuk, pastırma ve mantı olduğunu belirten Büyükkılıç, "Amacımız nedir? Kayseri denilince akla ne gelir? Sucuk gelir, pastırma gelir, mantı gelir. Yani leblebi ikram edecek halimiz yok. O açıdan böyle bir anlayış içerisinde, tüm etkinliklerimizde bu çalışmaları yapıyoruz. Bunu yaparken de belediyemizin cebinden 1 kuruş çıkmıyor. Ben Kayseri Ticaret Borsamızın kıymetli başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bize bu manada destek veriyorlar. Aynı zamanda ikramı da oradan alıyoruz." dedi. Başkan, bu etkinliklerin belediye bütçesinden bir kuruş çıkmadan gerçekleştirildiğini de vurgulayarak, Kayseri Ticaret Borsası ve esnaflara teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin gastronomi lezzetlerinin tanıtımını çarpıtanlara tepki göstererek, "Bunun üzerinden siyaset yaparak, adeta biz orada keyif yapmaya çalışıyoruz gibi algılar oluşturulmasına karşıyız," dedi.

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde Türkiye ile birlikte Portekiz, Danimarka ve Romanya takımlarının turnuvalarının yapıldığını belirten Büyükkılıç, "Bu etkinliklerde misafirlere sucuk ikram ettik. Ancak hiçbir katılımcı ağzına bir lokma almadı," ifadesini kullandı. Kayseri’nin değerlerine sahip çıkacaklarını belirten Büyükkılıç, "Kayseri bizim, Kayseri hepimizin. Bu şehir stratejik öneme sahip," dedi. Başkan, Kayseri’nin ürünleriyle gurur duyduğunu ve her zaman tanıtmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtım Töreni'nde AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile mangal yellemişti. O görüntüler tepki çekmişti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Sokakta Yaşayan Anne ve Kızına Yardım Eli

Antalya'da Sokakta Yaşayan Anne ve Kızına Yardım Eli