Manavgat Devlet Hastanesi'nde görevli ortopedi uzmanı Opr. Dr. Ersel Ünal'ın, geçmiş tarihli rapor isteyen hastası tarafından dövülmesi, sağlık çalışanlarınca Antalya’da düzenlenen eylemle protesto edildi.

Antalya Tabip Odası, Antalya Aile Hekimleri Derneği ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD), Opr. Dr. Ersel Ünal'ın, hastası U.M. ve yakını tarafından dövülmesi nedeniyle ortak basın açıklaması yaparak, olayı kınadı.

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Niyazi Nefi Kara, sağlıkta şiddetin günümüzde doktorluk mesleğinin önemli sorunları arasında yer aldığını belirtti. Sağlığı ve yaşamı korumaya adanmış bir mesleğe yönelik şiddetin asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kara, "Sağlık ortamının özelleştirilmesiyle hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olgusu artarak devam ediyor. Yaşam hakkını ortadan kaldıracak boyuta ulaşan şiddet, artık hekimler açısından birinci derecede mesleki risktir. Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası'nın bir an önce çıkması gerekiyor" dedi.

Aile Hekimleri Federasyonu ve Antalya Derneği 2. Başkanı Dr. Ebru Erdeğer de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini, sağlık çalışanlarının görevini yapmasına engel olan, moral ve motivasyonlarını bozan şiddetin sağlıkta en büyük sorun olmaya devam etiğini söyledi.

YUMRUK TÜRK SAĞLIK SİSTEMİNE ATILMIŞTIR

Hastası ve yakını tarafından darp edilen Op. Dr. Ersel Ünal ise saldırıya ilişkin bilgi verdi. 9 Haziran'da saat 11.35'de U.M. adlı hastanın yanına geldiği belirten Dr. Ünal, "Hastanın yüksek topuk travması vardı. Muayenesini tamamladıktan sonra gerekli önerilerde bulundum. Ama hastanın bize esas geliş sebebi rapor almaktı. Hasta sanırım iki gün önce acil servise başvurmuş. Oradan rapor talebi olmuş ama alamamış. Hastanın bizden esas isteği geçmiş tarihli rapor. Sorun da zaten bundan kaynaklanıyor" diye konuştu.

GEÇMİŞ TARİHLİ RAPOR İSTEDİ

Hastanın kendisinden ısrarla geçmiş tarihli rapor istediğini savunan Ünal, şöyle dedi:

"Hastaya geçmiş tarihli rapor veremeyeceğimi 2-3 defa ifade ettim. Ortamı yumuşatmak için kendisini dışarıya davet ettim. Yaklaşık 40 dakika sonra yanında birisiyle geldi. Tekrar geçmiş tarihli rapor istedi. 'Böyle bir şey mümkün değil' dedim. Bunun üzerine tehditler başladı. Ardından bana yumruk attılar. Tabi ilk yumrukla biraz sersemledim. Arkadan diğer arkadaşıyla 10-15 yumruk attı. Sonrasında biz de hakkımızı kullandık. Adli mercilere şikayette bulunduk. Kulak burun uzmanının kati raporuna göre burun bölgesinde bir kırık, gözaltında görüldüğü gibi ciddi bir morluk var. O bölgede bir kırığım var. Bunlarla ilgili bir rapor aldım." Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından sloganlarla tepkileri gösterdikten sonra dağıldı. (DHA)

 

Editör: TE Bilisim