Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Zatürre nedir? Zatürrenin tedavisi var mı? Zatürreye yakalanmamak için ne yapmak lazım? Uzm. Dr. Yılmaz açıkladı

Zatürre nedir? Zatürrenin tedavisi var mı? Zatürreye yakalanmamak için ne yapmak lazım? Uzm. Dr. Yılmaz açıkladı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Huri Özkan Yılmaz, zatürre konusunda önemli uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zatürre nedir? Zatürrenin tedavisi var mı? Zatürreye yakalanmamak için ne yapmak lazım? Uzm. Dr. Yılmaz açıkladı
KAYNAK: İHA

Pnömoninin akciğer dokusunu etkileyen, genellikle bakteri, virüs ve nadiren mantarlara bağlı gelişen bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirten Dr. Yılmaz, özellikle 65 yaş üzeri ve bağışıklığı zayıf bireylerde daha sık görüldüğünü ve gençlere göre daha ciddi, hatta ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Sigara en büyük düşman

Sigara içmek, astım ve KOAH gibi kronik akciğer hastalıklarının riski artırdığını ifade eden Uzm. Dr. Yılmaz, zayıflamış bağışıklık sistemi, geçmişte yaşanan hastalıklar veya ameliyatlar, belirli kimyasallara maruz kalma gibi faktörlerin enfeksiyon riskini artırdığını söyledi.

oısdj

Kronik hastalıklar direnci azaltıyor

Dünya genelinde yaşlı nüfusun artması ve yaşlılarda görülen kronik hastalıkların direnci azaltarak enfeksiyonlara yol açtığını belirten Dr. Yılmaz, özellikle 65 yaş ve üzerinde pnömoni sıklığının arttığını ve gençlere göre daha ağır seyredebileceğini açıkladı. Zatürre teşhisinin genellikle fizik muayene, tıbbi öykü değerlendirmesi ve göğüs görüntüleme testleri ile konulduğunu belirtti.

Hijyen ve dengeli beslenme ile korunulabilir

Pnömoninin tedavi edilebilir ve önlenebilir bir enfeksiyon hastalığı olduğunu vurgulayan Dr. Yılmaz, aşılama, dengeli beslenme ve hijyen önlemlerinin bu hastalığı engellemek için etkili olduğunu söyledi. Ayrıca, hastalık geliştikten sonra ise uygun antibiyotik tedavisinin önemli olduğunu belirtti.

sd

Bu önemli konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan uyarılara dikkat çeken Dr. Huri Özkan Yılmaz, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve düzenli sağlık kontrollerinin önemini vurgulayarak, hastalıklardan korunmada bireylerin sorumluluklarına dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alperen Şengün'ün double double'ı yetmedi

Alperen Şengün'ün double double'ı yetmedi